6 stappen om het weer leuk te krijgen op je werk

Als je thuiskomt en je partner vraagt: ‘Hoe was het op werk?’, voel jij je dan vol energie en voldaan? Of juist moe en begin je over het gezeik?
Wat is het geheim van mensen die bakken energie van hun baan krijgen omdat ze in hun flow zitten en kunnen werken aan dingen die hen voldoening geven?
Ze hebben allemaal een bepaalde aanpak – soms zelfs zonder dat ze het weten.
Dit zijn de stappen van die aanpak: de MISSION-methode:

Mindset

Zij zijn wakker en zien mogelijkheden die anderen niet meer zien. Ze hebben vertrouwen in hun capaciteit om zich te ontwikkelen, durven het ongemak te dragen om stappen te nemen en zijn onafhankelijke denkers en doeners.
Dit kunnen ze, omdat ze afgerekend hebben met hun eigen oude patronen die hen niet meer helpen. Ze zijn in staat zichzelf te transformeren wanneer het daar tijd voor is. Ze zijn daar ook niet bang voor. Zij spelen om te winnen, niet om niet te verliezen.

Intention

Omdat ze het ongemak echt in de ogen durven te kijken, durven ze ook naar hun echte drive te kijken. Ze kunnen die zien, omdat ze zich niet laten afleiden door angst voor onzekerheid en verlies van controle.

Stand Up

Ze durven de stap te nemen om te kiezen voor hun drive. Of ze nu hun baas vertellen hoe het echt in elkaar zit, of een vreemd initiatief nemen: ze durven uit de kast te komen en in het openbaar met de huidige gang van zaken te breken.
Ze doen dit niet gehaast of geforceerd. Ze kunnen dit heel gebalanceerd en effectief. Maar alleen omdat ze genoeg lef, geduld en vertrouwen hebben.

Support System

Ze zijn niet dom of egoïstisch. Ze weten dat ze het niet alleen kunnen en voelen zich niet te goed of te onzeker om samen te werken. Dus bouwen ze een support systemom zich heen van mensen die hen steunen.
Dit gaat allemaal makkelijker, omdat ze de juiste mindset hebben en duidelijk voor hun drive durven te kiezen.
Daardoor hebben ze ook steun op momenten waarop zij er even doorheen zitten en wanneer ze tegenslagen te verwerken hebben. Dan is er iemand die zegt: “Kom op, kan gebeuren, maar we gaan verder!”

Initiate & Innovate

Deze mavericks blijven niet bij plannen – ze komen in actie. Alleen door actie kom je verder, heb je impact en kom je op nieuw en onbekend territorium. Door hun initiatieven wordt het duidelijker hoe ze bij hun doelen komen.
Ze zien wat werkt en wat niet. Door hun acties krijgen ze steeds meer bewijs dat het werkt. Actie is aantrekkelijk, want actie brengt ook anderen in beweging.

Operate Tactically

Wanneer ze op het punt komen dat ze hebben laten zien dat het anders kan met een klein succesvol initiatief, kunnen ze dat integreren in hun hele leven. Hiervoor gaan ze tactisch te werk: operate tactically.
Hoe lopen de hazen, wat zijn hun belangen, welke rol moeten ze zelf aannemen? Hoe nemen ze mensen mee in hun verhaal en hoe brengen ze anderen in actie?
Dit is een stuk makkelijker met de juiste mindset; daardoor trekken ze niet aan de verkeerde dingen en weten ze met ongemak om te gaan. Daardoor hebben ze ook geen behoeft aan een dubbele agenda.
Ze beginnen niet met deze stap, want daarmee maken ze het zichzelf te moeilijk. Deze stap  is makkelijker wanneer ze een heldere drive hebben en gemotiveerd zijn. Ze hebben een duidelijk verhaal waar ze voor staan en mensen die hen steunen, plus bewijs dat het werkt.

Never Give Up

Betekent never give updat ze maar als een kip zonder kop doorgaan met het promoten van hun project? Nee. Het betekent dat ze trouw blijven aan hun intentie. Ook al is het soms ongemakkelijk. Maar hierin ligt de vrijheid.
Nadat je de stap Never give uphebt bereikt, begin je weer opnieuw bij Mindset. Je mindset wordt krachtiger en geeft je meer vrijheid, vervolgens wordt je Intentionhelderder en je krijgt er meer vertrouwen in; je durft er meer op te varen.
Je Stand up wordt steviger en overtuigender. Mensen gaan je nog makkelijker volgen, waardoor je Support System groeit. Je onderneemt meer initiatieven, die effectiever zijn en je weet nog makkelijker stakeholders mee in actie te krijgen.

Dit is de MISSION-methode.

Als je de MISSION-methode toepast, hoef je je minder vast te houden aan je baan, je functietitel of je vaardigheden. Want je houdt je vast aan je missie. En dat geeft jou vertrouwen en kracht. Mensen herkennen dit ook in jou.
Ze zullen je nieuwe mogelijkheden aanbieden die in lijn liggen met je drive en missie.
Ben jij benieuwd wat de MISSION-methode voor jou kan doen?
Bel me dan nu om een afspraak te maken, klik hier!
By | 2018-08-13T21:17:09+00:00 August 13th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment