fbpx
About 2018-08-03T10:30:17+00:00

School of Mavericks

Maximaal vernieuwingspotentieel

School of Mavericks helpt medewerkers en organisaties hun vernieuwingspotentieel te maximaliseren en hun waardevolle impact te vergroten.

Daartoe ondersteunt zij onder andere medewerkers en managers die innovatie als persoonlijke missie hebben. We helpen hun potentie te realiseren, hun effectiviteit te vergroten en zorgen dat ze waardevolle impact hebben. Tegelijk ervaren ze daardoor meer voldoening, energie en werkplezier.

Cruciale factor voor organisaties

Het cruciale factor voor organisaties zijn de mensen die er werken. Zij maken de organisatie, bepalen de kwaliteit van geleverde diensten, zij zijn bepalend voor het succes.

En in deze tijd waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen geldt meer dan ooit dat stilstand achteruitgang is, en dat permanente vernieuwing van levensbelang is.

Daarom heeft een organisatie bevlogen medewerkers nodig met visie en overtuigingskracht. Mensen die het lef hebben de status quo te bevragen en de creativiteit nieuwe lijnen te ontdekken die de organisatie naar een nieuw niveau kan tillen. En het leiderschap om deze nieuwe lijn geborgd te kunnen integreren in de bestaande organisatie.

Kracht van mensen die het verschil willen maken

Bij School of Mavericks geloven we in de kracht van deze bevlogen mensen. Sterker nog we geloven dat iedereen die het lef heeft het verschil kan maken.

Deze mensen noemen wij de Mavericks. Je vindt ze in alle lagen van de organisatie. In iedere organisatie, ook binnen jouw organisatie. Van mensen op de werkvloer tot en met senior kader en Raad van Bestuur. Alleen misschien herken je ze niet meteen.

Ze hebben geen makkelijke rol. Zeker in het begin van een project kan hun werk heel eenzaam zijn. De effectiviteit van deze medewerkers kan enorm worden vergroot door gerichte steun

Steun die prikkelt tot creativiteit, helpt bij het helder formuleren van doelstellingen en het strategisch opereren. Steun die weer nieuwe wegen helpt ontdekken als de zaken even tegen zitten.

School of Mavericks geeft deze steun.

Medewerkers helpen met impact creëren

Wij helpen medewerkers die zien dat hun organisatie beter kan, hun visie stap voor stap te realiseren.  Dit doen we door de Maverick in hen aan te spreken, hen op te laten opbloeien en te laten ondernemen. We helpen op te staan voor ideeën, helpen ondernemen, innoveren en veranderen.

Daarnaast helpen wij hun organisatie met verandertrajecten, innovatie initiatieven en programma’s om de maximale potentie te benutten en daardoor verassend waardevolle resultaten te realiseren.

Ontvang gratis de maverick gids ‘van VAST in de STATUS naar RUIMTE en STEUN voor wat jij wil’

Wat zijn Mavericks?

Mavericks zijn mensen voor wie kleine aanpassingen niet genoeg zijn, het zijn mensen die de continu willen leren en zichzelf willen herontdekken, en de organisatie waar ze voor werken ook diepgaand willen transformeren. Ze hebben een ongelofelijke vernieuwingsdrang. Hierdoor dagen Mavericks de status quo vaak uit. Gewoon omdat ze geloven dat het beter kan. Zelden passen ze in het vakje van een standaard taakomschrijving. Ze lijken oproerkraaiers, toch zijn ze loyaal aan de missie van de organisatie.

Wanneer ze hun potentie op een goede positieve manier inzetten, worden onmisbaar voor de toekomst van hun organisatie. Mavericks kunnen namelijk een grote positieve impact hebben op het innovatievermogen, flexibiliteit en de vitaliteit van de organisatie waar ze werken. Zij hebben de verbeelding, de wil en daadkracht om hun organisatie naar een nieuw tijdperk te brengen. Zij vormen de vonk in de motor van verandering. Zij zijn de Mavericks!

Houdt het vuurtje brandend!

Ook al kunnen ze veel betekenen voor hun organisatie, is hun weg niet gemakkelijk. Vaak onbegrepen en hun tijd vooruit, hebben ze wilde plannen, passen niet in de een makkelijk te managen hokje, zien steeds hoe het anders kan en willen daarmee experimenteren, terwijl de organisatie onder grote druk staat om te presteren en een perfecte executie te leveren. Het komt voor dat ze of hun plannen niet eens wereldkundig durven maken, of dat de uitvoering in een vroeg stadium strandt.

Zonder de juiste aandacht en omgeving lopen Mavericks een grote kans om het voor gezien te houden, uit de organisatie te verdwijnen of dat hun vuurtje langzaam uitdooft. Zonde van het potentieel! Juist in deze dynamische tijden zijn Mavericks cruciaal bij het heruitvinden van de organisatie en het opnieuw motiveren van de mensen om hen heen.

Het grotere doel van de School of Mavericks

Ons doel met School of Mavericks is veel groter dan alleen organisaties helpen. Het gaat om een verandering in mindset, het uitbreiden van duurzaam en innovatief leiderschap in Nederland. Er is een breed gedragen consensus dat er een noodzaak is om onze manier van bedrijfsvoering, van consumeren en leven te veranderen. Alleen dit gaat te traag. School of Mavericks wil een hefboom zijn om deze veranderingen te versnellen.

Met School of Mavericks willen wij graag poel te creëren van Mavericks die in alle grote organisaties in Nederland zitten. Ons doel is om 10% van alle werknemers Mavericks te laten worden en in die rol volledig tot hun recht te komen. Zo hopen we een tipping point te bereiken, een verandering van leiderschap die als een olievlek uitbreid en hoop zo een mooier, beter, innovatiever Nederland te maken.

En dat Nederland daarmee een voorbeeld is in de wereld. Het wordt de standaard dat mensen het lef hebben om te doen waar ze in geloven, waarvan ze weten dat het nodig is om te doen.

Ontvang gratis de maverick gids ‘van VAST in de STATUS naar RUIMTE en STEUN voor wat jij wil’