Auto Ongeluk

Een vriend van me had een auto-ongeluk nodig om in te zien dat hij niet leefde zoals hij wilde. Hij was super succesvol, had al op jonge leeftijd meerdere bedrijven opgestart en ook verkocht. Een krachtige denker, als oud-schaker, die alles helemaal onder controle had.

Tot het auto-ongeluk.

In een bocht van de snelweg stond er een file. Zij remden netjes op tijd. De auto achter hen zag het niet op tijd. Die reed met 100 km/u vol op hen in.

Whiplash.

Hij kon niet meer werken. Weg bedrijf, weg investeerders, weg wereldreis met zijn vriendin. Zo’n schokkende gebeurtenis zet je leven op z’n kop. Meestal zet het ook een persoonlijke transformatie in. Net als bij hem.

Hij begon zijn leven onder de loep te nemen, en ontdekte wat vreemds. Met zijn bedrijven predikte hij de lean-methode. Maar in zijn privéleven was het helemaal niet lean. Want nu zag hij in dat hij het niet kon laten om alles tot in de puntjes gecontroleerd wilde hebben.

Hij deed de finance, hij maakte de strategie, hij zat boven op de sales en de look-en-feel. Maar bovenal dacht hij in 6 mogelijke scenario’s 20 stappen vooruit als een echte schaker.

Hij wilde alle onzekerheid uitsluiten. En hij was er zeer goed in. Waarom deed hij dit?

Hij ontdekte dat hij dit deed omdat hij rationeel sterk was, maar vooral omdat hij angstig was. Hij hield krachtige controle uit angst. En doordat zijn ratio zo sterk aan het stuur stond, had hij nooit plek gemaakt voor zijn diepste verlangen.

Deze angsten waren zijn machtlijnen waar hij in vast zat, waardoor hij geen ruimte vond voor zijn echte ‘intention’, oftewel zijn bedoeling. Die bedoeling had juist met spel en spelen te maken.

Hij ziet dit nu in en kiest heel bewust een andere weg.

En ook al zal hij een lange weg van herstel hebben, en misschien niet helemaal de oude worden. Hij zal wel leven op een manier die veel dichter bij hem staat.

Hij zal veel trouwer aan zichzelf zijn en daardoor veel meer plezier, energie en voldoening halen uit zijn leven. Hij laat het niet meer dicteren door een onbewuste angst, maar gaat neerzetten wat hij wil. In vrijheid.

Sommige mensen hebben een krachtige levensgebeurtenis nodig om uit hun eigen gevangenis te stappen. Anderen hebben daar minder voor nodig.

Bijvoorbeeld Bjorn (niet zijn echte naam).

Voor hem was het voldoende om terug te keren van een expat opdracht. Na een paar jaar in het buitenland te hebben gewerkt, kwam hij terug. Hij merkte dat hij niet meer op zijn oude routine verder kon.

Zijn oude routine waar hij succes mee had, werkte niet meer voor hem. Op het randje van een burnout gooit hij het roer om. Daarvoor moest hij zich wel eerst van zijn machtlijnen ontdoen.

Wil jij zo’n shift maken, maar dan zonder dat je zo’n traumatische gebeurtenis nodig hebt? Kom naar het webinar en kijk eens of ik je met mijn methodes daarin kan helpen. 

Klik hier om je aan te melden voor het webinar Veranderkracht – In 3 stappen meer kracht om jezelf en je situatie in je organisatie te veranderen.

By | 2020-08-18T09:37:23+00:00 August 18th, 2020|Voor Mavericks|1 Comment

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

One Comment

 1. Avatar for Peter Clausman
  Karen Cox August 19, 2020 at 1:06 pm - Reply

  Hey Peter,

  Herkenbaar verhaal. Zelf ook 22 jaar geleden een auto ongeluk gehad op de snelweg waar ze met 100 km per uur achterop me reden terwijl ik stilstond. Ook eem whiplash. En toch…dit ongeluk was een geluk bij een ongeluk. Na de revalidatie ben ik gaan omscholen. En dat heeft uiteindelijk geleid tot het oprichten van een nu succesvol bedrijf.

  Tot 4 jaar geleden had ik nog restverschijnselen van die whiplash. Maar nadat ik in contact kwam met Robin Bhaggan van rugpijnherstel.nl heb ik geen klachten meer. Ik kan alles weer en ik ben hem heel dankbaar.

  Misschien heeft je vriend hier wat aan! Ik wens hem in ieder geval het allerbeste!

  Groetjes, Karen

Leave A Comment