De op één na grootste factor voor geluk.

 

Iedereen wil geluk, voldoening en energie hebben op de werkvloer. Maar hoe bereik je dat? Uit onderzoek blijkt dat er een aantal factoren zijn die je mate van geluk sterk beïnvloeden.

De grootste factor is de relatie met je geliefden. Welke band heb je met de mensen om je heen en hoe ga je met hen om?

Ik wil me focussen op een andere factor, de op één na grootste factor voor geluk.

De op één na grootste factor voor geluk.

We willen graag werk doen waar je het gevoel van krijgt dat je er toe doet. Hierdoor voel je je meer krachtig en zelfverzekerd. Maar daarin zit ook een conundrum… een paradox.

Want willen we gewaardeerd worden voor wat we doen, dan is het eenvoudig om je te richten op de verwachting van anderen.

Je ouders wilden dat je dat je een studie rechten deed, je collega’s hebben het over een dikke bak, je partner verwacht dat je die promotie maakt, maar wel op tijd thuis bent. Op werk moet je volgens de regels spelen, en je grote ideeën maar even voor je houden. Je kritiek op de richting (of het ontbreken daarvan) moet je maar inslikken.

Want zodra je voldoet aan de verwachtingen van anderen, en zeker als je hem overtreft, dan doe je ertoe. Dus het zou dan een slimme strategie zijn om volledig te richten op de verwachtingen en verlangens van anderen toch?

De vraag is alleen: word je daar gelukkig van?

Of leef je dan een leeg leven – het leven van iemand anders?

Dit is wat we van onszelf willen, net alsof de strijdende ik met de andere ik in onszelf strijd.  We willen tegelijkertijd twee dingen: Jezelf zijn – maar niet te veel, want ik pas me ook aan.

Wees jezelf – je eigen wil laten regeren.

Pas je aan – doe zoals het in je omgeving normaal is.

Wat vraagt de werkgever?

Onze werkgever vraagt deze zelfde paradox aan ons: breng je talenten, inzicht, ervaring en energie. Wees jezelf! Dat is de waarde waar ze je voor inhuren, toch?

Tegelijkertijd verlangen ze:  “Dit is het vakje waar je wel in moet passen, en dit zijn de dingen waar je het vooral niet over moet hebben: pas je aan. Deze zijn vaak niet hetzelfde: wat we als authentiek persoon voelen, willen en weten dat juist is, en wat er verwacht wordt om te doen.

We worden er dus niet gelukkig van om maar aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Nee.

Veranderkracht

Dus waar we eigenlijk voor willen kiezen is ‘wees jezelf’ – en dat dat dan volledig geaccepteerd wordt.

Dat brengt geluk.

Alleen dat is niet makkelijk.

Daarvoor zal je leiderschap en veranderkracht nodig hebben. En daarom kiezen veel mensen dit pad ook niet, of stoppen ze halverwege…

Je zal moeten ontdekken wat nou echt dat mooiste is wat in je zit en waarnaar jij verlangt om de wereld te geven. En daarna is het een pijnlijke tocht om te ontdekken hoe je dat vorm geeft, volhoudt en hoe je het uiteindelijk laat stralen.

Het briljante in jou – de Maverick in jou.

Want dat het kan weet ik zeker. En dat begint precies waar je nu bent.

Wil je hier stappen in zetten?

Kijk dan eens naar de Masterclass Authentiek Krachtige Invloed.

By | 2019-04-02T06:21:21+00:00 April 1st, 2019|Voor Mavericks|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment