De op één na krachtigste manier van overtuigen

Er is één ding wat het meest krachtig is om te overtuigen. Laat me je een verhaal vertellen om het te laten zien. Ik ben geen held in klussen aan ons huis. En wel koppig.

Toch ben ik afgelopen weekend hoge plinten gaan leggen in ons huis. Eén van die taken die was blijven liggen.Gelukkig hielp mijn vader, naast een goede zaag, heeft hij meer rust en ervaring.

Zoals het wel vaker gaat bij dit soort klusjes bleef het moeilijkste gedeelte tot het laatst liggen. Er was nog een vervelend hoekje wat we eerder over het hoofd hadden gezien.

We kregen een discussie.

Omdat we het in verstek zaagden, moesten de plinten allemaal schuin afgezaagd worden. De muren zijn geen perfecte 90 graden. We waren het niet eens welke hoek de plint gezaagd moest worden.

Ik zei de ene kant, hij de andere kant. We kwamen er niet uit. Gelukkig veranderde mijn vader zijn aanpak. Hij pakte een stukje overgebleven plint, en gebruikte dit als test stukje. Hij deed het op de plaats van discussie. En wat denk je?

In één keer was het duidelijk… dat mijn vader gelijk had.

Ik was overtuigd.

Ervaring bracht me naar het punt van inzicht

We hadden kunnen discussiëren tot we een ons weerden, dat had weinig uitgemaakt. Maar de ervaring van het daadwerkelijk zien, opmerken waar het krap zat, en waar de ruimte dus wel zat – overtuigde me meteen. Ik had door de ervaring het inzicht gekregen wat mijn vader mij wilde overbrengen.

Ervaring is het krachtigste middel om te overtuigen. (al zijn er mensen die na ervaring nog steeds ontkennen – maar dan hebben we het over een hele andere categorie)

Dus mocht je mensen willen overtuigen in het project waar je mee bezig bent – kijk dan naar een manier waarop je ze het kan laten ervaren.

Het probleem is dat dit lang niet altijd kan. Of mensen moeten eerst overtuigd worden voordat ze met een ervaring willen meedoen.

Wat kan je dan doen?

Het op één na krachtigste na een ervaring: een pseudo ervaring. Er is een manier waarop je hen emotioneel het gevoel van de ervaring kan geven, zonder dat ze de ervaring fysiek hebben gehad.

En dat is door de kracht van verhalen te gebruiken.

Mee naar het ‘punt van inzicht’

Als je iemand een verhaal verteld, dan kan je hem meenemen naar dat punt van inzicht, en dan kan hij zich inbeelden hoe het is om ook die ervaring te hebben gehad. Dit is vele malen subtieler en sterker dan met rationele argumenten iemand overtuigen.

Je kan iemand figuurlijk meenemen, zonder dat hij een stap hoeft te zetten.

Het mooie is dat mensen dit vanuit hun eigen veiligheid kunnen doen. Ze hoeven niet risico’s te lopen die de hoofdpersoon in het verhaal liep. Maar ze leren er wel degelijk van.

Dit is één van de minst begrepen aspecten van het verhaal.

Je hoort vaak dat story telling goed is, met name voor het onthouden en het herkennen. Maar het is dus ook krachtig om iemand mee te nemen in een wereld die ze nog niet kunnen zien of voorstellen -en dat je ze zo een pseudo ervaring geeft. Verhalen werken namelijk sterk op het emotionele deel van het brein, en dat is precies het deel waar je beslissingen maakt.

Natuurlijk zijn rationele argumenten daarnaast ook belangrijk, dus vergeet die niet.

Welk verhaal?

De vraag is: welk verhaal kan je gebruiken? Je wil de anderen een bepaald inzicht geven – dit inzicht heb jij zelf op een  bepaald moment gekregen. Het beste verhaal is jouw persoonlijke verhaal, waarin je verteld hoe jij tot dat inzicht bent gekomen.

Dit hoeft niet uitgebreid te zijn, net als het voorbeeld hierboven. Het zijn 150 woorden, nog geen minuut spreken, en dan ben je al klaar. Ga er eens een aantal keer mee oefenen – misschien is het de eerste keer een beetje vreemd om te doen. Maar je zal ervaren hoe krachtig het is!

Mocht je nou in je organisatie zitten en je hebt vaak te maken met complexe situaties, waar je veel verschillende partijen mee moet krijgen met jouw project. Want jij wil vernieuwing of verandering brengen, en andere bewegen niet zo snel als jij, en ook neit zo snel als je zou willen.

Dan is het goed om je invloed te vergroten.

Ik weet da veel mensen die School of Mavericks volgen houden van oprecht. Ze willen niet met slinkse trucks manipuleren. Ze willen anderen meekrijgen, maar alleen als het integer kan en als ze in hun Eigen authentieke waarden blijven.

Als jij dat ook wil, en je wil leren hoe je aan deze waardes trouwe kan blijven en juist daardoor krachtige invloed hebt – kom dan naar de Masterclass Authentiek Krachtige Invloed op 5 februari. De inschrijving sluit bijna.

Kijk hier voor meer informatie en om in te schrijven.

By | 2019-01-29T07:55:45+00:00 January 27th, 2019|Voor Mavericks|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment