einstein-quote-1200-500

Het tijd voor meer Mavericks in organisaties!

De noodzaak is daar! Traditionele business modellen worden met versnellend tempo gedateerd, er staan maatschappelijke oplossingen die schreeuwen om een nieuwe aanpak.

 

Ik denk dat ik bijna niet meer dit punt hoef te maken. Of het nu gaat om de vergrijzing  en ouderenzorg, of natuurlijke bronnen die opraken, of meer aan de business kant alle sectoren die netjes 1 voor 1 worden ontwricht. De verandering is daar.

 

Er is dus behoefte om echt te innoveren. Om echt die grote slagen te maken. Meer over grenzen heen te kijken. Meer samen te werken. Met meer passie en bevlogenheid. Transities, transformaties, kantelen, innoveren. Het mag allemaal! Alleen het gebeurd nog niet genoeg… Dus wat houdt ons tegen?

 

Het is de schuld van de situatie waar ik in zit…

Misschien geef je de schuld aan de situatie en omgeving waar je in zit. De regels, je baas, de cultuur. Maar ligt daar echt de reden dat je niet in actie komt?… Ja, het is misschien niet eenvoudig om te innoveren tussen de regels, met een baas die er niet voor open staat of in een bepaalde cultuur. Maar dat is juist het punt, als de regels, cultuur en je baas al mee zouden zijn gegaan in de nieuwe tijd, dan zou je toch niets meer hoeven doen?!

Iemand moet toch beginnen met de verandering? Wij geloven dat iedereen kan beginnen met het verschil te maken. Hoe?

 

De sleutel ligt bij je overtuigingen, je mindset.

Wij zijn van mening dat 80% van die barricades in je hoofd zitten en niet in jouw omgeving. En daarnaast, je omgeving is een bewegelijk iets. Jij kan die vormen! En dat begint allemaal bij je mindset. Daar ligt de sleutel.

 

Trouwens het is niet alleen onze mening, die mening is gebaseerd op wat men tegenwoordig begrijpt van hoe onze waarneming werkt. Objectief waarnemen? dat kunnen we niet. Het blijkt dat wij niet in staat zijn om echt objectief te zien wat er is. Voordat het beeld van onze ogen bij ons registratie centrum komt, wordt het eerst gefilterd door onze overtuiging van hoe de wereld in elkaar zit. En we hebben we niet door hoe sterk dat ons vorm, maar ook beperkt.

 

Dus de overtuiging dat ‘je toch niet echt iets kan doen’ of ‘het geen zin heeft om je druk te maken’ of ‘dat er te veel barrières zijn’ is ook maar gebaseerd op hoe jij de wereld hebt leren zien. En die manier van kijken is helaas ook heel erg beïnvloed door het bedrijf en de overtuigingen die daar heersen. (Dit is nu eenmaal hoe het hier gaat…).

 

Om echt te kunnen veranderen moet je dus uit je oude overtuigingen stappen, weg van je oude manier van denken. En dan zie je opeens hoeveel er wel mogelijk is. Omdenken is hier een mooi voorbeeld van. of de 10x mindset zoals Elon Musk van Tesla die heeft, of zoals ze die toepassen bij Google X (het geheim innovatie lab van Google).

 

Einstein zei het al: “You cannot solve a problem with the same level of thinking that created it in the first place”.
Je hebt een Disruptive Mindset nodig!

 

Omdat wij willen bijdragen aan de verandering geven wij onze beste workshop gratis weg!

De meest succesvolle workshop die we hebben, Disruptive Mindset, geven we vaak met veel succes bij allerlei organisaties en bedrijven. Het brengt veel teweeg. Maakt veel los, en zet mensen (weer) met vernieuwde overtuiging in actie. Zichzelf verbazend over wat er mogelijk is. Wil je hem ook meemaken?

 

En die workshop geven we gratis op 20 februari als een Masterclass van een hele dag. Wil je ook komen? Schrijf je dan hier in.

 

 

 

 

By | 2018-01-05T21:46:16+00:00 February 2nd, 2015|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment