Hij wilde zijn pak uittrekken

Invloed in je organisatie: Laat me je daar een kort verhaal over vertellen.

Het gaat over een helderdenkende boer in de middeleeuwen. Elke dag werkte hij op het land van zijn heer, de koning. Jarenlang was dat een prima leven geweest, tot die éne winter waarin alles veranderde.

Eerst was het nog niet heel duidelijk, maar dat veranderde snel. Na een aantal wisselingen in de hofhouding kwam er verandering… Bijna maandelijks werden nieuwe en vreemde regels afgekondigd. Regels die op zijn best onhandig waren voor het werk, en op z’n slechts het leven onmogelijk maakten.

De boer wilde dit veranderen. Alleen hoe?

Hij had immers geen toegang tot het hof door zijn gewone komaf. Gelukkig was de boer listig, hield ie van een goede grap en had hij een dosis gezond lef. Hij bedacht een plan waarmee hij wel invloed kon uitoefenen: hij besloot nar te worden.

Nar? ja.

Want als nar kreeg hij toegang tot het hof, en kon hij de door zijn grappen zaken duidelijk maken. Een briljante zet, want het lukte.

De Koning kreeg door hoe desastreus de adviezen van zijn nieuwe hofhouding hadden. Dat maakte de nar wel duidelijk. Er kwamen aanpassingen. Adviseurs werden weggestuurd, regels werden teruggedraaid of verbeterd.

Hier kan je denken: geweldig, het is de boer-nar gelukt. Einde verhaal.  Alleen dat was voor de boer niet zo. Er zat hem iets diepers dwars.

Wat was zijn doel?

Het leek in het begin te gaan om invloed te hebben en het beleid aan te kunnen passen. – wat lukte door een truc.

Maar nu dat was gelukt had hij een onvrede. Hij keek dagelijks naar zijn rinkelende kleurige kleding. Hij begon zich eraan te ergeren. Waarom moet ik elke dag dit verschrikkelijke pak aan? Met elke stap rinkelde zijn bellen.

En ook al had hij invloed – hij werd nog steeds niet erg serieus genomen. Het liefste wilde hij het pak uittrekken, een adviseursmantel omslaan en naast de koning gaan staan.

De plek innemen die echt paste bij zijn inzichten en kunnen. De plek die paste bij wat hij had te brengen. Waarom doet dit verhaal ertoe? Dit zie ik heel vaak in de praktijk gebeuren.

Als we kijken naar ons eigen dagelijks handelen, dan zie je ook dat veel van ons het narrenpak aanhebben. We passen ons aan om effectief te kunnen zijn.

We zijn succesvol, doen mee in belangrijke besluiten, we zitten aan tafel. We praten de juiste taal. Maar daarmee doen we ook dingen die – als we eerlijk zijn – niet echt bij ons passen. Nog belangrijker – onder dat ‘pak’ zit iets veel krachtiger wat we te brengen hebben.

Ik weet nog wel dat ik elke dag in net pak met das naar de bank ging. Ik speelde bankier. Want het was niet hetgeen wat ik echt te doen had. Ik zei de juiste dingen in de vergadering.

Ik zie ook andere ‘narre pak’ patronen: Ik zie anderen zich hard overschreeuwen, om maar hun ‘mannetje’ te staan.

Of helemaal dichtgetimmerd zijn in efficiëntie taal, cijfers en kolommen. Terwijl ze ergens afvragen waar ze nu helemaal mee bezig zijn. Of juist hard werken, om te regelen dat alles volgens de regels gesmeerd loopt.

Dat is allemaal het pak wat je hebt aangetrokken om invloed te hebben. Maar wat wil je nu echt?

Waar is dan het geniale in je wat je echt wil komen brengen? Waar is dat echte eigen wat je neer te zetten hebt? Want als je dat doet – dan kom je echte waarde brengen, en haal je werkelijk voldoening uit je baan.

Je plek innemen, en daar ruimte voor maken.

De vraag is dan aan jou: wat is het narrenpak wat jij draagt? Wat zijn conventies, regels, gewoontes op werk waar jij je naar vormt, waar je eigenlijk moe van wordt?

En wat in jou wordt daardoor tegen gehouden? Neem jij echt jouw plek in die bij jouw kunnen en inzichten hoort?

Wil je daar handvatten om ruimte te krijgen voor wat jij belangrijk vindt? Kom dan eens naar het webinar “Meer IMPACT, NIEUWE KANSEN & VRIJHEID in je organisatie in 3 stappen”. Je kan je hier eenvoudig aanmelden>>

By | 2020-06-25T09:18:55+00:00 June 24th, 2020|Voor Mavericks|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment