fbpx

Hoe ‘de wereldverbeteraar’ zichzelf in een wurggreep houdt

Ik zit te luisteren naar een oude van Michael.

Michael Jackson zingt. “Sjamoon – Oh ehh – change. Make that change – that’s why I’m starting with the man in the mirror…hiihii”

Het is de dag na het geven van een intensieve training. Ik zit lekker bij te komen op de bank. Even de film in mijn hoofd terugspoelen over wat er los kwam in de groep en wat er allemaal gebeurde.

Tegelijk droom ik wat weg in de muziek. Ik vraag me af: waarom wordt dit soort muziek niet meer gemaakt. ‘Heal the world’, ‘Earth song’, ‘Man in the mirror’. Muziek die gaat over dat we met ons allen moeten veranderen. De wereld beter maken.

Niet dat ik erop zit te wachten… – ik verwonder me er gewoon over.

Misschien zijn we er gewoon moe van geworden. Omdat we weten hoe lastig het is om te veranderen. Jezelf veranderen is al een hele opgave, laat staan anderen mee te willen nemen in de verandering.

We willen wel, maar we doen al wat we kunnen. Stap voor (praktische) stap. Toch? Of zit er meer in het vat?

Dat was waar het gisteren over ging. In de Masterclass Authentieke Krachtige Invloed.

Op de helft van de training ging het heel diep. De groep voelde zich veilig. En dat helpt bij het zetten van stappen die je anders niet zet en deze stappen vervolgens ook te delen.

Wat er gebeurde.

Iemand zei: “Ik stop ermee!.”

Waarmee?

“Ik geef het op om wereldverbeteraar te zijn.”

Wow, een heftig statement.

Was het een groot dramatisch gebaar? Een schreeuw om hulp? Moegestreden? Of was het een intentie en het begin van een transformatie?

Was het opgeven, of zit hier juist de kiem van krachtige verandering en invloed in?

In mijn trainingen is dit meestal het punt waarop mensen beginnen te ontdekken hoe ze nu écht invloed kunnen hebben. Het punt dat ze ontdekken wat echt in de weg zit voor impact.

Wat meestal in de weg zit is de identiteit die ze zichzelf hebben aangemeten.

Ja identiteit. Wie ze vinden dat ze moeten zijn.

Waarom zit dat in de weg?

Onbewust willen ze daar bevestiging op krijgen, bevestiging dat ze er toe doen.

Daardoor zijn ze onbewust niet bezig met anderen in beweging te krijgen. Ze zijn bezig met gezien worden als; wereldverbeteraar, grensverleggende innovator, een financial die het perfect op een rijtje heeft, of wat dan ook.

De identiteit die ze nastreven zit in de weg om écht impact te maken.

Dit gebeurt zeer subtiel en waarschijnlijk zal je bij jezelf zeggen: ‘Dit gebeurt niet bij mij.’

Mijn trainingen zijn zo opgebouwd dat je dit wel gaat zien.

Omdat de vorige Masterclass Authentiek Krachtige Invloed zo goed is verlopen, heb ik besloten de Masterclass nog een keer te geven.

Eén van de deelnemers zei: “Overtuigen is niet meer iets bovenmenselijk wat is weggelegd voor een enkeling, het is gewoon menselijk en bereikbaar geworden.”

Je leert in mijn training geen trucjes, of hoe je iemand kan manipuleren naar een ‘ja’.

Je leert niet op een manier dat je jezelf een vieze verkoper voelt. (Niet dat er iets mis is met verkopen, maar ik weet hoe men zich kan voelen).

Je leert op een manier die authentiek is en past bij jouw diepere drive en waardes. Je ontdekt de kracht die daarin schuilt. Je zal ontdekken hoe je “jezelf zijn” ontwijkt en daardoor wel jezelf kan zijn.

Je krijgt verassende handvatten, zodat je niet meer in bochten hoeft te wringen, maar gewoon krachtig staat.

Als jij weer met een twinkeling in je ogen mensen in beweging wil krijgen, kijk dan hier voor de nieuwe datum.

By | 2019-02-12T05:54:11+00:00 February 11th, 2019|Voor Mavericks|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment