Keynotes, incompany training & seminars

Veranderkracht

voor je team, organisatie of

op je congres

Zit je team of organisatie in transformatie?

Zit je team of organisatie in transformatie?

Moeten ze klaargestoomd worden voor de toekomst en moeten ze daar zelf proactief vorm aan geven?

Zijn ze bezig met Agile, zelfsturende teams, een cultuurverandering of innovatie?

 Om sucdcesvol te kunnen veranderen hebben professionals motivatie, mogelijkheden en veranderkracht nodig.  

Peter focust op het vergroten van de persoonlijke veranderkracht van professionals

Wanneer deze veranderkracht vergroot, gaan medewerkers meer mogelijkheden zien en wordt de motivatie groter, omdat de drempels lager worden.  

Hij laat ze verbazen over dat ze nog veel meer in hun mars hebben dan ‘hoe ze het altijd al deden’.  

Peter helpt professionals in je team om los van oude patronen te komen, grenzen te verleggen, en eigenaarschap en zelfs leiding te nemen over verandering.  

Dit doet hij met onverwachte en inspirerende verhalen, interactieve oefeningen, hoge energie, lol en heldere inzichten… En een flinke twinkel in zijn ogen.  

Incompany PDF: Klik hier

Jeroen de Haas destijds CEO Eneco: 

Wat Peter Clausman doet is op onnavolgbare wijze ons helpen in de zoektocht naar Mavericks, in onszelf en in anderen. Hij kent grote organisatie “from inside” en kent de uitdagingen.

Hij volgt technologische, maatschappelijke, sociale en marktontwikkelingen.

Maar hij is vooral zelf een Maverick en is als geen ander in staat om de Maverick naar boven te halen in ons als leiders van ondernemingen.”  

Aanbod

Peter verzorgt keynotes, incompany seminars, (management) team sessies en volledige trainingsprogramma's

Keynotes op congressen  

Peter verzorgt keynotes tijdens congressen en complete - eenmans-seminars over leiderschap en verandering. In Nederland en de rest van de wereld. Voor selecte gezelschappen van twintig man tot zalen met enkele duizenden mensen. In het Engels of Nederlands.  


Alex van Groningen:

"Peter is éen van de continu hoogst gewaardeerde sprekers bij de congressen van Alex van Groningen-community met een 8.4 gemiddeld."

Incompany mogelijkheden  

Peter verzorgt incompany sessies over onderwerpen als persoonlijk leiderschap bij verandering, voorbij de status quo denken, veranderkracht, de menskant van vernieuwing, hoe je als individu je organisatie kan meenemen in verandering.  

Deelnemers worden uitgedaagd op eigen gedrag, aannames en oude patronen. Ze worden wakker gemaakt, ontdekken verborgen eigen potentie en zien meer mogelijkheden. Dit kan volledig afgestemd worden en geïntegreerd worden in de context, ontwikkelingen en onderwerpen die nu spelen in de organisatie.

Mogelijkheden zijn:

 • Seminars / Masterclass
 • Team sessies of Managementteam sessies en
 • Trainingsprogramma's

Ivo Thijssen supervisor AFM:

De Masterclass is een meesterlijke middag. Regelmatig vraag ik nog aan collega’s ‘wat als het 10x zo snel moet’? 

Dat gaat waarschijnlijk nooit meer weg. 

Daarnaast voelden we ons na de masterclass echt een team! Terwijl we slechts individuen waren van verscheidene organisaties die niets met elkaar te maken hebben.

Incompany mogelijkheden in detail


1 Seminar / Masterclass  

Je afdeling of team heeft een boost aan inspiratie nodig, en de overtuiging dat zij het wel kunnen. Dat ze gretig worden en proactief om de uitdaging van verandering op te pakken. Het kan zowel voor de koplopers in vernieuwing (zoals een innovatie team), als voor de gehele afdeling.  

Denk hierbij aan sessie van 30 minuten tot 4 uur. Vanaf 20 tot 2.000 deelnemers Het kan perfect gebruikt worden voor:  

 • Kick off van een uitrol voor de nieuwe strategie
 • Voorbij grenzen en aannames denken voor (management)teams in een heisessie
 • Nieuw impuls aan een groot transformatie programma
 • Inspiratie voor young professionals  

Laudame Financials: 

Door de sessie ging onze recruitment afdeling nadenken. Ze kwamen na de sessie bijeen en bekeken hun targets. Ze besloten gezamenlijk om de target 300% hoger te maken. Wat ze een jaar later gemakkelijk hebben gehaald. Dit jaar is het target 500%.

Alles doordat we zagen dat we zelf in oude patronen vastzaten en er veel meer mogelijk is.

2 Team- en Managementteamsessie  

Wanneer je team de opdracht heeft om vorm te geven aan verandering, dan wordt er veel gevraagd van je mensen. Namelijk om leiderschap te nemen in verandering, toonaangevend te worden en te blijven.

Het is nodig dat jullie scherp zijn, proactief, en voorbij bestaande patronen en mogelijkheden kijken en acteren. Peter geeft een boost, doordat hij helder laat zien hoe je leiderschap kan nemen in verandering. De capaciteit van je team om veranderingen te initiëren, te dragen, vol te houden en door te zetten zal worden vergroot. Samenwerking is hier ook een belangrijk onderdeel van.  

Het begint bij de fundamenten van de juiste mindset. Hier zorgt Peter voor diep begrip en een shift. Je team is klaar voor het neerzetten van een nieuwe realiteit. Hierdoor blijft het niet bij mooie ideeën en visies, maar wordt er daadwerkelijk gerealiseerd.

Peter zal je team inspireren, persoonlijk uitdagen, verhelderen en begeleiden. Vooral zal hij zorgen dat er actie genomen wordt -die daarvoor niet genomen werd.

Denk hierbij aan:

 • Een sessie van 1 of meerdere dagdelen
 • Tot 20 deelnemers  

Bernd Knuvers Head of Shared Sales Services:Working with Peter was a rare and very positive mix of fun, getting insights from theories and exercises and next to that confrontation with yourself and others.

Peter has the gift to keep a group focused due to his energy and his courage to call out what he sees or misses.

He easily creates and atmosphere in which people start exploring their personal filters and helps in being aware of (personal) barriers and perspective.

His working experience in and with both large corporates and as an entrepreneur made it easy to make a meaningful connection with our group and to rock the boat where needed.

3 Incompany trainingprogramma’s  

Peter verzorgt in samenwerking met partners die volledig in de School of Maverick methode zijn getraind volledige incompany trainingsprogramma’s. Daarnaast verzorgt hij delen van door de organisatie zelf samengestelde trainingsprogramma's .

Zorg dat jouw team klaar is voor de toekomst. Want technologie mag dan wel zeer snel veranderen. Een organisatie veranderen - hoe er wordt gedacht en gehandeld - is nog steeds hard werken en langzaam.  

Dit kan voor bijvoorbeeld:

 • cultuur verandering trajecten;
 • de menskant om succesvolle uitrol te hebben van een agile-implementatie;
 • een afdeling klaarstomen voor de toekomst, en een;
 • ambitieuze strategie realiseren met de afdeling.


Denk hierbij aan: Een programma van één of twee maanden met: 

 • Kick off event;
 • Aantal live trainingsdagen;
 • Intervisie en coaching;
 • Online materiaal;
 • Direct toepassen op een case 

Hernie van Buuren, Veranderingsmanager bij VolkerRail RWW:Door de training van Peter begreep het team opeens duidelijk waar we al een tijd naartoe aan het gaan zijn. Het kwartje viel. Ze begrepen hun rol en wat ze konden doen.  

Dit is echt de missende sleutel  

Daarnaast heeft hij een aantal kernbegrippen geïntroduceerd die houvast geven aan iedereen in het team en waar we in het werk vaak op terugvallen.  

Een paar van de klanten waarvoor Peter een sessie verzorgde:

ABN Amro

Rabobank

ING

NN

Oracle

FrieslandCampina

Eneco

Essent

Engie

GreenChoice

NS

Gemeente Rotterdam

Gemeente Den Haag

Gemeente Amsterdam 

TataSteel

Alex van Groningen 

Stedin

PWC

PostNL

VolkerWessels

Rijkswaterstaat

Sweco

Decathlon 

KLM 

Onderwerpen

Agile en Disruptive Mindset

Agile en Disruptive mindset - Een zeer verassende, interactieve en krachtige sessie. Helpt deelnemers een nieuwe mindset te geven. Ze gaan voorbij oude patronen te kijken - om zo geïnspireerd uit het oude denken te komen, en te ontdekken dat ze veel meer in hun mars hebben. Deze shift in perspectief is fundamenteel om mensen in beweging te krijgen. Dit is een zeer populair onderwerp, perfect voor bijvoorbeeld een kick-offs van een programma. 

Veranderkracht

Veranderkracht - Veranderkracht maakt verandering gemakkelijk. Dit vergroot de capaciteit van deelnemers om gemakkelijk met verandering om te gaan en verantwoordelijkheid en zelfs leiding te nemen over verandering. Door een zeer ontwapenende stijl, schiet Peter precies raak, en benoemt hij waar het over moet gaan.

Change-leader in een uur

Change-leader in een uur - Er kan meer in een uur dan je denkt. In een uur begrijpen de deelnemer veel beter hun eigen positie en impact in het grotere geheel. Ze vergroten hun vertrouwen om een verschil te kunnen maken. Door herkenbare verhalen, en diepe lessen gecombineerd met zeer praktische handvatten zal je het verschil in je team merken.

Zo werkt het

1. Bel Peter School of Mavericks 06-52458798 of stuur een mail naar support@schoolofmavericks.com

2. Verkennend gesprek - wat is het doel? Wat is het gewenste effect bij de deelnemers, waar lopen ze mee weg, wat is de context. Dit gesprek is telefonisch en mogelijk ook in persoon.

3. Afspraken over datum en prijs.

4. Informatie over benodigdheden. Je krijgt informatie toegestuurd met alle audio, video en andere benodigdheden voor de keynote. Doorgaans gebruikt Peter bij voorkeur een flip-over, en geen beamer.

5. Laatste check met Peter. Een week van te voren neemt Peter de laatste zaken nog persoonlijk met jullie door.

6. Een uur van te voren is Peter op locatie.

7. Mogelijkheid om vragen te stellen. Peter zal na de sessie korte tijd blijven om vragen te beantwoorden.

8. Deelnemers kunnen na afloop een gratis video training ontvangen, om het geleerde toe te passen.

Over Peter Clausman

Peter Clausman is oprichter van de School of Mavericks.

Hij is trainer, coach en spreker met achtergrond in Sociologie en de financiële wereld. Op het moment dat de crisis uitbrak werkte hij bij de Rabobank en zat net 3 weken op de securitization desk - het product wat de crisis heeft veroorzaakt. Deze ervaring voedde zijn drive om de bank te helpen veranderen. Hij heeft daarna binnen de Rabo onder andere bij Strategie & Innovatie gewerkt en de Young Duurzaam Leider-Award ontvangen.  

Na zijn carrière bij de bank werd hij door een reis naar Silicon Valley geïnspireerd en richtte de School of Mavericks op.  

Zijn focus zijn de vragen: Hoe heb je als professionals grote positieve invloed op de ontwikkeling van je organisatie en hoe neem je effectief verantwoordelijkheid voor verandering?

Peter helpt professionals uit oude patronen te halen, hun veranderkracht te vergroten om grenzen te verleggen, eigenaarschap te nemen over verandering - om zo hun werkelijke potentie te realiseren.

Jaarlijks verzorgt Peter een groot aantal trainingen, keynotes en seminars. Er zijn al meer dan 1.200 mensen naar zijn Masterclass Disruptive Mindset geweest.  

Hij woont samen met zijn partner Eveline. Samen hebben ze een zoon, Pepijn, en een dochter, Anne.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik Peter boeken?

Je kan Peter boeken door een mail te sturen naar support@schoolofmavericks.com

Wat kost het om Peter in te huren?

Wat kost het om Peter in te huren? Een eerste indicatie voor binnenlandse boekingen: gemiddeld rekenen Nederlandse professionele sprekers tussen de 1.500 en 4.500 euro voor een lezing en tussen de 2.500 en 6.000 euro voor een seminar van een hele dag.  

Mogelijkheden voor speciale groepen zijn te bespreken (denk aan Young Professionals, belangen verenigingen, Professional Women Clubs -zoals Women in Pharma of Women in Financial Services).  

Hoe lang van te voren moet ik met Peter contact opnemen? 

Om te zorgen dat Peter niet al is volgeboekt is het aan te raden minstens een twee maanden van te voren contact op te nemen. 


Met welke publieke heeft Peter ervaring? 

Peter heeft voor zowel Raden van Bestuur als ook voor Young Professionals gesproken. Zowel in de publieke sector als private sector. Voor zalen met 16.000 deelnemers of een privé sessie met 12 man.


Waar kan ik meer over Peter Clausman vinden?

Kijk op de website https://schoolofmavericks.com voor meer informatie, gratis downloads en video’s die je een goede indruk geven.