Voor wie

Voor professionals, managers en leiders die zich inzetten voor

verandering, vernieuwing en ontwikkeling in hun organisatie,

een team of afdeling aansturen, team(s) willen verbeteren, met projectteams werken.

-

En wel een boost in hun impact kunnen gebruiken

Onderwerpen en data

Elke sessie steeds op vrijdag van 10:00 - 11:00

je kan je voor meerdere sessies inschrijven

  • 12 jan ‘04: Uit de ratrace naar impact maken[Geweest]

  • 9 feb ’04: Controle vs vertrouwen [Geweest]

  • 15 mrt ‘04: Een intrinsiek gemotiveerd en proactief team [Geweest]

  • 12 apr ‘04: Controle vs vertrouwen [Geweest]

  • 17 mei ‘04:  Grip op de onderstroom van je team

In elk team speelt van alles in de onderstroom: zaken die niet worden uitgesproken, maar wel invloed hebben op samenwerking. Hoe krijg je hier grip op? En wat moet je vooral niet doen...

  • 14 jun ‘04: Een intrinsiek gemotiveerd en proactief team

Je wil dat ze zelfstandig zaken oppakken, in plaats van de boel maar de boel te laten. Je hoopt dat zij net zo gemotiveerd naar werk komen als jij… in plaats daarvan moet jij steeds het voortouw nemen. Welke factoren zorgen ervoor dat een team in weerstand gaat? Hoe krijg je ze (weer) intrinsiek gemotiveerd en proactief?

Ontmoet Peter

Peter werkt sinds 2014 met leiders en professionals die de status quo willen verleggen en hun impact willen vergroten. De eerste jaren na 2014 werkte hij met name op het vlak van persoonlijk leiderschap. In dit werk zag hij in dat persoonlijk leiderschap alleen niet voldoende is om het beste in een team of organisatie naar boven te halen. Teamontwikkeling en teamdynamiek zijn cruciale sleutels om de potentie van een team los te krijgen en daadwerkelijke de status quo te ontstijgen.

Sinds dit inzicht begeleidt Peter niet alleen individuele professionals maar ook teams, om hen te helpen bewust het proces van teamontwikkeling aan te gaan, en daardoor veel effectiever en doelgerichter te werken. Het is prachtig om teams op te zien bloeien waar effectieve samenwerking leidt tot 1+1 < 2.

Op jonge leeftijd begon hij als trainer en coach van hockeyteams, later zette zijn ervaring met teams door met klimmen in de bergen. Na zijn studie sociologie heeft hij jaren bij Rabobank gewerkt, onder andere in het Strategie en Innovatie team. Hier werd hij doordrongen van de kracht van professionals die zien dat het anders kan en teams met twinkelende ogen. Dit zag hij als cruciale ingrediënten om vooruitgang te boeken binnen organisaties.

Sindsdien heeft hij zich met School of Mavericks toegelegd op professionals en teams die het verschil maken. Hij heeft mogen werken met directies van o.a. Eneco, NS, Greenchoice, vele teams van gemeentes (waaronder Rotterdam en Eindhoven). Hij werkt veel met teams in complexe technische of bureacratische omgevingen, waar meestal een geschiedenis is.

Peter is op zijn best in interactie - hij duidt waar team of persoonlijke processen in de knel komen en helpt deze met aandacht stap voor stap te ontknopen zodat potentie vrij komt.voor stap jezelf opnieuw uit te vinden zodat je authentiek krachtig impact hebt.