Entrepreneurshipdag bij jouw organisatie

Leer met je team in 1 dag Lean Startup toepassen!

Tijdens deze dag staat ervaring centraal. Hoe je ondernemend te werk gaat is maar op een manier te leren: door het gewoon te doen. Zo weinig mogelijk uitleg, en door zo snel mogelijk op een gestructureerde manier jouw aannames testen bij jouw doelgroep.

Je krijgt zeer veel inzichten, omdat je met de harde realiteit wordt geconfronteerd: klanten hebben nu eenmaal hele nadere wensen dan binnen grote organisaties gedacht wordt.

Ervaar en leer in 1 dag hoe het is om met een startup mentaliteit als echte entrepreneur de beste ideeën binnen je bedrijf tot uitvoering te brengen. In samenwerking met Inbys. Gecoacht worden door succesvolle startups en direct aan de slag met je ideeën. Werk met de methodes die startups succesvol maken! Bewijs snel dat jouw idee de moeite waard is om in te investeren.

 

Wil je meer informatie, vul dan onder je gegevens in en er zal zo snel mogelijk contact met je opgenomen worden.

 

Testimonials

Stephanie van Drunen Littel

Business Development Manager PostNL

stephanie drunen littel“Ondernemerschap terug naar bedrijven brengen. Dat is wat Peter doet, op toegankelijke wijze. In de huidige tijdsgeest zijn ondernemen en innovatie sexy, en wil iedereen wat ‘moois’ neerzetten – ook de werknemers van corporates zoals PostNL. Peter is het gelukt om in één dag een aantal simpele tools en gedachten ons aan te reiken waardoor innovatie wel mogelijk is – ook binnen PostNL, mits er durf is om te proberen, te falen, op te staan en weer te proberen. Een inspirerende en leuke dag waar een aantal hele goede en concrete cases uit zijn ontstaan.”

Camiel van Vught

Manager New Business Mikropakket (PostNL)

Camiel van Vught“PostNL wordt een steeds kleiner postbedrijf en een steeds groter pakkettenbedrijf. Dit betekent dat dalende volumes in het brievenbedrijf gecompenseerd moeten worden door de groei van het aantal pakketten en groei van alle verwante dienstverlening als e-commerce services en de bezorging van grotere producten in zowel de woonwijk als de winkelstraat. Deze ontwikkeling vraagt om een sterke focus op de klantgerichtheid, innovativiteit en ondernemerschap van de medewerkers binnen PostNL.

Om die reden organiseerde PostNL op 1 juli de Start-Up Day waarbij 30 medewerkers van PostNL geïnspireerd werden tot het bedenken, conceptualiseren en realiseren van nieuwe producten en diensten voor PostNL.

Onder aanvoering van Peter Clausman stond deze dag in het teken van marktgericht vernieuwen. Alle deelnemers werden door Peter uitgedaagd om hun veilige bureaus te verlaten en de straat op te gaan om de ideeën voor nieuwe producten en diensten ook daadwerkelijk te toetsen aan de markt. Hierbij werd naast onderzoek op straat met consumenten en winkeliers ook het contact gezocht door te bellen met zakelijke klanten en leveranciers om de diverse ideeën ook bij hen te toetsen.

Peter speelde in dit proces een prikkelende rol waarbij hij heel goed in staat was de PostNL-ers uit hun comfort zone te trekken en hen echt open te laten staan voor vernieuwing. Door vragen te stellen, stellingen te poneren en confronteren voelden we ons als groep – maar ook als individu – sterker en sterker uitgedaagd om onze ideeën te toetsen en wel ook echt te realiseren. De boodschap van Peter dat ‘one man can make a difference’ heeft velen van ons deelnemers ook gesterkt in de overtuiging dat wij als medewerkers binnen het grote PostNL ook echt verschil kunnen maken.”