Maverick Leadership Seminar 2018-07-09T15:14:27+00:00

Maverick Leadership Fundamentals

2-daagse training +

1 maand extended implementatie begeleiding

Zie waarom mensen blijven vastzitten in de status quo

Weet wat er nodig is om uit de status quo los te komen

Ontwikkel fundamentele leiderschapskwaliteiten

die noodzakelijk zijn om baanbrekend te innoveren en te vernieuwen in jouw organisatie

Herken jij jezelf in één van de volgende omschrijvingen?

 • Je hebt het gehad met ‘Dit is hoe het hier nu eenmaal gaat’. Oude patronen, lastig in beweging krijgen van de mensen…
 • Je ziet  onbenutte en innovatieve groeimogelijkheden voor je organisatie. Je wil hiermee aan de slag.
 • Jij bent of wil een baanbrekende voorloper zijn in jouw organisatie.
 • Je wil niet (weer) vastlopen in de stroeve bureaucratie, regels en tegenwerking, de silo’s, maar je wil echt beweging krijgen.
 • Je wil leren eenvoudiger en tegelijkertijd krachtiger impact te maken. Makkelijker de organisatie mee krijgen.
 • Je wil meer bevlogenheid in je dagelijks werk, en er meer voldoening uit halen.

Dan is Maverick Leadership Fundamental training voor jou.

Hier leer je de fundamentals van leiderschap toe te passen om jouw visie realiteit te maken binnen je organisatie. Speciaal gericht op mensen die de drive hebben om hun organisatie een nieuwe toekomst in te brengen.

Leiderschap om te ontsnappen aan de status quo

Leiderschap is al lang niet meer iets wat alleen aan de top plaatsvindt.

Sterker nog, tegenwoordig is Leiderschap nodig in elk deel, op elk niveau van de organisatie. Want in deze tijden waar oude hiërarchische command-and-control structuren hard achter de feiten aanlopen is leiderschap in alle hoeken en gaten van de organisatie meer dan noodzakelijk. Zeker voor high-performing en agile organisaties. Er is goed leiderschap nodig om te ontsnappen aan de status quo.

Het is nodig om innovatief te zijn en flexibel in te spelen op snel veranderende omstandigheden van deze VUCA wereld (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous – Vluchtige, Onzekere, Complexe, Dubbelzinnige wereld).

Ander type leiderschap

Alleen het is een ander type leiderschap dan het oude ‘verdeel en heers’ type leiderschap. Goed nieuws voor jou als jij ziet dat het anders kan, want met dit andere type leiderschap kan je vanuit elke positie in je organisatie invloed hebben op de koers van je organisatie. Ongeacht je functie, of je formeel leiding geeft of niet, dit met dit type leiderschap heb je meer impact.

Als onafhankelijke geest effectief de status quo veranderen

Welk type leiderschap heb ik het dan over? Maverick leiderschap: als onafhankelijke geest en vanuit intrinsieke motivatie verantwoordelijkheid nemen voor een groter doel zoals de organisatie of de samenleving en op effectieve wijze impact hebben en de status quo wijzigen. Als kritische medewerker juist een grote voorwaartse kracht zijn. En daar vervolgens ook voor gezien en erkend worden.

Een andere benaming voor dit type leiderschap is: Authentiek leiderschap, Innovatief Leiderschap, of Change leadership.

Maximale voldoening uit je werk

Dit type leiderschap heeft nog een positief bijeffect. Het is namelijk ook de sleutel om maximale voldoening uit je werk te halen doordat je je sneller je potentie realiseert. Dit geeft toegang tot echt bevlogen aan het werk zijn. Voor zowel jou, als ook voor de mensen om je heen.

Hoe ontsnap je uit de status quo?

Deze training geeft antwoord op de vraag: “Hoe haal je als individu je organisatie uit de status quo naar een nieuw niveau en haal tegelijkertijd meer voldoening uit je werk?”

Deze training is ontworpen om je te helpen een praktische en effectieve leiderschap toolkit te ontwikkelen, en we beginnen bij de fundamentals.

Diep inzicht in waarom organisatie en mensen vastzitten

We gaan in op waarom organisaties vastlopen, welke dynamiek daar aan ten grondslag ligt. We gaan in op hoe jij als individu die kan doorbreken. Je zal ontdekken hoe de mindset van medewerkers en mangers dit vastlopen versterkt of juist kan doorbreken.

Hier leer je de dieperliggende dynamiek hoe en waarom mensen vast blijven zitten in de status quo en wat er voor nodig is om hen eruit te halen.

Je zal helderder inzicht krijgen in waarom mensen vast blijven zitten in oude denkpatronen, hoe onderling wantrouwen gevoed wordt, wat de dieper liggende reden is dat feedback geven niet werkt, waarom mensen afgeven op procedures of de schuld ergens anders leggen.

Effectief doorbreken van belemmeringen

We laten zien met welke mindset jij de status quo effectief doorbreekt en hoe je vervolgens invloed hebt op de ontwikkeling van de organisatie.

Je ziet wat er nodig is om zelf een positieve impact te hebben, wat er nodig is om een agile en high performing organisatie te worden en hoe jij daar, ongeacht je positie impact op hebt.

Je weet hoe je je eigen mindset kan veranderen en vervolgens ook die van de mensen in je team, hoe je daarmee samenwerking, feedback, vertrouwen, motivatie en ook ontwikkelingsprocessen van jezelf en anderen krachtig positief beïnvloed.

Je leert ook hoe je meer ruimte en bewegingsvrijheid kan maken voor zaken die belangrijk zijn.

Na de training weet je en kan je:

Na deze training kan je veel effectiever de status quo doorbreken. Je weet hoe je je eigen status quo kan doorbreken en je weet hoe je mensen mee kan nemen in vernieuwing en innovatie. Je zal de juiste mindset hiervoor begrijpen en kunnen ontwikkelen in jezelf en in anderen.

Na deze training heb je diep begrip van waarom mensen zich verschansen in hun comfort zone, en waardoor ze vooruitgang zowel bewust als onbewust en zowel actief als passief tegenhouden.

Je weet wat er nodig is om zowel anderen als jezelf uit dit verzet te halen, hoe je obstakels weg kan halen, en hoe je de grenzen van de comfort zone grondig kan verleggen. Je beschikt over de juiste tools hiervoor.

Voor jezelf betekent dit dat je ontdekt hoe je belemmerende invloeden doorbreekt en zelf tot een hoger niveau van effectiviteit komt. Je vergroot je capaciteit om te leren, je capaciteit om invloed uit te oefenen, je capaciteit om angst en ongemak te dragen. Je zal meer lef en daadkracht ontwikkelen. Je leert technieken hoe je eenvoudiger de potentie in jezelf kan ontsluiten, zelfs potentie waarvan je niet eens durfde te hopen dat je het in je had. Je zal zien dat het stukken eenvoudiger wordt om ondenkbaar grote projecten te initiëren en om deze tot een goed einde te brengen.

Met andere woorden je vergroot je persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

Daarnaast vergroot je ook je publieke leiderschap. Doordat je weet wat mensen tegenhoudt, weet je ook wat ze nodig hebben om weer gemotiveerd in beweging te komen, en weer aan ontwikkeling te (willen en durven) werken. Je leert hoe je mensen intrinsiek kan motiveren om in beweging te komen, boven henzelf uit te stijgen, uit hun comfort zone laat komen en de verandering juist als een kans zien. Je zal ontdekken hoe je meer ruimte krijgt om jouw initiatieven te ontplooien en hoe je je invloed en impact kan vergroten. Hiervoor krijg je praktische tools en direct toepasbare tips.

Je zal weer met hernieuwde focus en frisse blik toelegt op je carrière. Het doel van de training is om lange termijn professionele groei, impact en voldoening te bereiken. Door de training cultiveer je pro-actief authentiek leiderschap in jezelf.

Je zal aan het einde van de training zowel lange termijn strategieën als ook direct uitvoerbare praktische tips hebben gekregen. Wanneer je deze inzet zal je al zeer snel effect zien. Deze tools zullen je helpen om te groeien al (formeel of informeel) leider op jouw gebied, in jouw organisatie.

Na dit seminar heb je inspiratie, een strategische routekaart en weet je precies wat volgende stappen zijn.

Jeroen-de-Haas“Wat Peter Clausman [School of Mavericks] doet is op onnavolgbare wijze ons helpen in de zoektocht naar Mavericks, in onszelf en in anderen. Hij kent grote organisatie “from inside” en kent de uitdagingen. Hij volgt technologische, maatschappelijke, sociale en marktontwikkelingen. Maar hij is vooral zelf een Maverick en is als geen ander in staat om de Maverick naar boven te halen in ons als leiders van ondernemingen.”

Jeroen de Haas, CEO Eneco

Great learning party yesterday on mindset for growth with [our management team] Lian Wolfs, Florien André de la Porte and Ruud Brosens hosted by School of Mavericks’ Peter Clausman

– Erik van den Herik, Head of Sales at Airplus International (Lufthansa)

Onze uitgangspunten zijn:

Fundamentals

We beginnen bij de bron – Het gaat om fundamentals. Wat zijn de knoppen waar je aan moet draaien om maximaal effect te hebben? We hebben onszelf de vraag gesteld welke kleine aanpassingen hebben de grootste invloed. Dan kom je vanzelfsprekend uit bij de fundamentals: in dit geval mindset. Mindset bepaald namelijk de mate van intrinsieke motivatie. En intrinsieke motivatie is de motor die alles laat draaien of alles stilzet. Hoe zet je die aan bij jezelf? Hoe ze tje die aan bij anderen. Als je de fundamentals goed hebt, dan volgt de rest bijna automatisch. Heb je de fundamentals niet goed, dan wordt de rest een zware dobber.

Het begint bij één

Één individu kan het verschil maken. We laten zien hoe en met name welke mindset daarvoor nodig is, en hoe je die mindset krijgt. Elke grote verandering begon ooit bij één of een paar personen. Wat deden zij? We hameren dan ook erg op eigen verantwoordelijkheid, en wat je als individu in een grote organisatie kan betekenen.

Maverick

Om het geheel in beweging te krijgen moet je maverick zijn.

Een maverick is een beetje een rebel, een rebel voor de goede zaak. Als je netjes in het gelid wil blijven lopen, zal je nooit de status quo verbeteren. Om echt impact te hebben, is het nodig dat je een onafhankelijke koers kan varen. Om een grote organisatie in beweging te krijgen moet jezelf een beetje een rebel zijn. Een tikkie eigenwijs, rebels. De Maverick.

Daarnaast heb je tactieken nodig die verfrissend en zeer doordacht zijn. Dat betekent het om Maverick te zijn.

Drive

Deelnemers bij de School of Mavericks voelen zich geroepen om de maatschappij, of de organisatie waar ze werken te verbeteren. Ze zien dat er iets niet klopt en dat het beter kan. Ze hebben het lef om hiervoor op te staan, en het probleem aan te pakken. Sommige problemen zijn alleen zeer uitdagend en groot, en dan geeft School of Mavericks inzicht, praktische tools en inspiratie.

Onderwerpen die we behandelen

Growth mindset

 • Begrijpen van grootste deel van de weerstand vandaan komt -en hoe je die overkomt
 • Veranderen van mentaliteit, waardoor je comfort zone groter wordt
 • Sneller leren van feedback, het wordt minder pijnlijk
 • Hoe je mensen van gesloten en defensief naar open en pro-actief kan krijgen
 • hoe je de “want & can do mentaliteit” kan stimuleren

Impact mindset

 • Onafhankelijker worden van remmende invloeden van je omgeving en (oude) patronen
 • Besef van je invloed, en deze vergroten
 • Het fundament van invloed – waarom dit echt bij jezelf begint.
 • Neurologische achtergrond van onafhankelijk kunnen opereren
 • Leren invloed uit te oefenen op een rustige manier

Wilskracht & motivatie

 • Hoe je je wilskracht maximaliseert, makkelijker de noodzakelijke stappen neemt.
 • Hoe je wilskracht bij anderen kan stimuleren.
 • Motivatie bij jezelf en andere vergroten
 • Strategieën om voldoening uit werk vergroten

Strategieën en plan van aanpak voor verandering en impact

 • Hoe kan jij zorgen dat een groot systeem in beweging komt?
 • Welke stappen zijn het meest effectief: een framework effectieve change leaders

Vervolg op Masterclass Disruptive Mindset

Maverick Leadership Fundamentals (MLF) is het vervolg op de Masterclass Disruptive Mindset. Bij Disruptive Mindset leer je je huidige situatie in een ander licht te zien, waardoor oude aannames vervallen en er ruimte is voor nieuwe inzichten.

In MLF leer je alles wat je nodig hebt om de Disruptive Mindset te actualiseren. Door de Disruptive Mindset ben je in staat alternatieven te bedenken voor de huidige situatie. In MLF leer je ook hoe je mensen mee kan nemen met vernieuwende inzichten en plannen. Je leert hoe je de organisatie kan bewegen naar een nieuwe situatie.

Mocht je deze training willen volgen en je hebt niet de Masterclass Disruptive Mindset gedaan? Neem dan even contact op.

Voor wie is de training?

Voor professionals die verandering, vernieuwing, ontwikkeling of innovatie willen stimuleren in hun organisatie.

Het is voor twee groepen mensen: Ten eerste voor professionals die vanuit hun rol verantwoordelijk zijn voor vernieuwing of vernadering, en ten tweede voor professionals die zelf formeel of informeel verantwoordelijkheid willen nemen voor vernieuwing en verandering.

De eerste groep zijn mensen zoals:

 • Managers innovatie
 • Managers HR, Finance of andere staff functies
 • Team managers,
 • Project managers, scrum masters, product owners
 • IT/UX/product/community/communication/marketing professionals en experts etc.

Deze tweede groep zijn mensen zoals:

Professionals die enthousiast zijn over vernieuwing en daar op eigen initiatief aan bijdragen, zoals (aspirerende) change agents, change ambassadeurs, change leaders, innovatie enthousiasten.

Praktische info

Datum: 17 & 18 sept // 23 & 24 okt // 20 – 21 nov

Maand online extended programma met Q&A calls, extra materiaal en actieve online privé-community

Tijd (beide dagen):  9:00 – 19:00 (inloop 9:00 – start 9:30)

Groepsgrootte: max 16

Locatie: Planetarium Amsterdam, Kromwijkdreef 11. (Route).

Inclusief lunch, koffie en thee

Investering

Onze prijs voor jou om gemakkelijker sterk te staan in jouw organisatie en met meer effect jouw visie te realiseren is EUR 2500,- Excl btw.

Ja, ik meld me aan voor het Maverick Leadership Seminar

Dianne GeerdsIk volgde de trainingen van School of Mavericks uit pure nieuwsgierigheid. Maar het opende mijn ogen en dat had ik niet verwacht. Ik ontdekte dat als je iets ziet wat je wilt verbeteren, die mogelijkheid er echt is en je dat zelf kunt organiseren. Dat doe ik nu volop en ineens voel ik me ‘in the lead’ in mijn baan, maar ook in mijn persoonlijke leven.

 Ik werk nu vol energie aan doelen die ik belangrijk vind.

Het geeft me energie om nu naar de wereld te kijken met een blik van: wat kan ik nog meer toevoegen en verbeteren? Het machteloze gevoel dat ik het verschil tóch niet kan maken is weg. En dat dankzij de trainingen van de School of Mavericks. Aanrader dus!!

-Dianne Geerds, Innovatief Adviseur Medezeggenschap en Werkgeverschap at Gemeente Amsterdam | Finalist jong ambtenaar van het jaar.

Onze deuk in het universum

Onze missie zoveel mogelijk mavericks los te krijgen in Nederlandse organisaties. Met School of Mavericks willen we een fundamentele verandering brengen in de cultuur van Nederlandse bedrijven en organisaties. We willen dat het normaal is om op te staan voor een betere toekomst. Dat het normaal is om te kiezen voor ontwikkeling en groei, en niet voor verdediging van schone schijn en vastgelopen veilige status quo.

Inschrijven, meer weten of beschikbaarheid checken – laat je gegevens achter en je wordt gebeld

Je-loopt-geen-risico garantie:

Mocht je komen naar het Seminar en het voldeed niet aan je verwachtingen, dan krijg je je geld volledig terug, inclusief gemaakte kosten voor vervoer (tot EUR 50,-). Geen vragen, gewoon geld terug. Al zijn we altijd benieuwd naar feedback om te leren en te verbeteren.

Mocht je overhoop niet kunnen? Je kan je gratis afmelden tot 5 werkdagen voor aanvang van de Masterclass.