Frido Kraanen bij Meet-the-Mavericks

Directeur Coöperatie en Duurzaamheid PGGM

Frido-Kraanen_480x480Frido Kraanen (1970) heeft na zijn studie bedrijfskunde vijftien jaar bij de Rijksoverheid gewerkt, om -zoals de meeste ambtenaren- een bijdrage te willen leveren aan de kwaliteit van de samenleving. Vanaf 2008 werkt hij PGGM en bemerkt dat in toenemende mate dat het meer de bedrijven zijn die maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Frido is getrouwd, heeft drie dochters (tussen 9 en 16 jaar) en heeft niet veel hobby’s, behalve lezen en opera.
Op de vraag waarom hij een Maverick is antwoord hij bescheiden:”Ik denk dat ik een Maverick wordt genoemd omdat ik trends scherp zie, de vertaling/duiding daarvan vlot maak en niet van conventies houdt. En, o ja, dat ik dat durf te benoemen…”
Als we naar zijn werk kijken bij PGGM dan zien we dat hij een andere manier van denken over pensioen en de goede oude dag invoert. Initiatieven als Wehelpen.nl en de zorgflorijn laten zien dat niet alleen  financieel kapitaal, maar juist ook sociaal kapitaal belangrijk is voor een goede oude dag. En dat is een manier van kijken die in een zeer rationeel denkende organisatie natuurlijk niet makkelijk verkocht is. Hoe heeft hij dat gedaan? Kom naar zijn verhaal luisteren bij Meet-the-Mavericks op 26 september.