Maverick Team Coaching

Maak van jouw team een

Maverick Team

Doel

Het hoofddoel is om jouw team proactiever te krijgen.

Er moet veranderen, er staan veel uitdagingen voor de deur. Alleen het team gaat te traag, of er is te veel weerstand.

Men schuift het af op anderen. Men heeft er geen tijd voor. Er zijn ideeën, maar er gebeurt te weinig.

Dat wil je veranderen.

Je wil dat het team de schouders er onder zet en meewerkt aan verandering en ontwikkeling.

Je wil dat jullie als team niet meer lijden onder verandering, maar leidend zijn in verandering.


Uitdaging

De uitdaging is dat zowel de individuen als de groep als geheel uit oude patronen moet komen. Het probleem is dat veel gebeurt in reactie, je houd elkaar gevangen in de status quo. Dit zijn zichzelf versterkende patronen.

Je krijgt hierdoor steeds dezelfde argumenten te horen:

  • “Zij doen niets”, alles komt op mij neer
  • We hebben het al zo druk, we hebben meer tijd nodig
  • Als ik om een reactie vraag blijft het stil
  • Ze willen wel, maar uiteindelijk doen ze niets

De vraag is - waar moet je beginnen om de vicieuze cirkel te doorbreken.

De 3 valkuilen van de status quo

Het is menselijk om in de status quo te blijven hangen. Drie valkuilen houden mensen in de status quo. Deze valkuilen worden versterkt door teamleden onderling. hierdoor blijven mensen in actie reactie hangen. Zolang je hier in blijft hangen zal je nooit effectief stappen buiten je huidige status quo zetten, je zal jezelf onbewust saboteren. Deze valkuilen zijn de:

Perception trap

Niet zien dat het anders kan, door hoe je hersenen het beeld filteren

Conviction trap

Geloven dat het geen zin om moeite te doen, je mist vertrouwen in je capaciteit of die van de groep

Influence trap

Wel in actie willen komen, maar je belemmert voelen door factoren in je omgeving

Oplossing:

Je wil de groep als geheel uit de valkuilen en de actie-reactie modus halen. Je wil dat ieder zich minder geleefd voelt door omstandigheden, maar zelf bewust wordt over hun invloed en die gaan inzetten. Dit betekent dat ieder toonaangevend wordt.

Om dit te bereiken wordt je uitgedaagd, want verandering begint bij jezelf - je hebt een ontwikkeling te maken in je leiderschap, zodat je je anders gaat opstellen.

Er zijn namelijk altijd patronen die de teamleider heeft die de situatie ook in stand houden. Deze patronen heb je te zelf als leider te overwinnen, om zo de groep uit de status quo te kunnen leiden.

Deze oude patronen kunnen halsstarrig zijn en worden vaak versterkt door kleine interacties, wat er voor zorgt dt mensen alleen maar bevestiging krijgen van de onmogelijkheid of zinloosheid van de verandering.

De oplossing zit juist in deze kleine interacties gedisciplineerd te veranderen.

Nadat jij de eerste stappen gezet hebt, is het nodig dat het team ook bewust is van hun patronen en ook de capaciteit heeft deze te doorbreken.

Jij leert hoe je de groep daarin meeneemt, daarna leert het team ook de verantwoordelijkheid zelf te nemen.

Na het programma is ieder in het team bewuster en acteert men proactief op wat er nodig is, zonder zich nog te verschuilen achter excuses.

Zo komt je team uit de reacties die de status quo in stand houd, met leiderschap naar wat de bedoeling is. Zo werkt het team proactief samen aan verandering.


Programma:

Het programma heeft een drieledige aanpak

01

Het begint bij de leider

De teamleider maakt als eerste een stap in effectief leiderschap. Hij/zij doorbreekt zijn eigen patronen waarmee hij onbewust het team afremt. Hij wordt toonaangevend in verandering. Dit bestaat uit deels groepstraining met andere teamleiders, deels videotraining en deels 1-op-1 coaching

02

Het team begrijpt wat hen tegenhoudt

Door middel van training krijgt het team begrip van patronen en gemeenschappelijke taal - zij krijgen daardoor inzichten van de valkuilen die hen in de status quo houden en tools om bewuster te handelen en de patronen te overstijgen. Ze kunnen zichzelf en anderen hierop aanspreken. Dit deel bestaat uit deels groepstraining van het team, en deels videotraining.

03

Integreren in dagelijks werk

Kennis is niet genoeg, wantvoor je het weet zit je weer in het vertrouwde liedje. In deze stap integreert het team het geleerde door begeleiding in vergaderingen en in teams. De coach van School of Mavericks is aanwezig in normale werkzaamheden, zoals vergaderingen, om te observeren, en aan de hand van interventies het team te leren hoe ze zelfstandig uit de status quo kunnen breken. Helderheid en ontdekken van de diepere persoonlijke bedoeling (Intention)

Een traject dat past

Wil je meer weten? Neem contact op om jouw vraagstuk te bespreken en te kijken welke oplossing jou het beste helpt. Het is ook mogelijk om een programma op maat te maken.

Vul hieronder je gegevens in.

Laten we het erover hebben.

Plan een gratis kennismakingsgesprek op via Zoom om jouw vraagstuk te bespreken. Je kan hiernaast je gegevens invullen, waarna je direct toegang krijgt tot de agenda van Peter.

Je kan ook een e-mail sturen naar support@schoolofmavericks.com

Ontmoet Peter.

Oprichter van de School of Maverick, Peter is toegewijd om mensen te helpen bevrijden van oude patronen die hun potentie tegenhouden. Hierdoor komt er voor hen ruimte voor de zaken die er echt toedoen.

Peter begon met de School of Mavericks zo'n kleine 10 jaar geleden als plek voor professionals om geïnspireerd te raken, vol daadkracht in lijn met hun persoonlijke missie stappen te zetten en met voldoening impact te creëeren.

Hij baseert zijn aanpak op zijn studie sociologie, zijn ervaring bij een grote Nederlandse bank, waar hij onder andere bij Strategie & Innovatie werkte, en combineert dit met zijn ervaring in Martial Arts zoals Aikido en Wing Chun, Bergklimmen, Tango en Meditatie. Hij baseert zijn werk op zijn jarenlange observaties en analyses van de vraag wat iemand weerhoudt van zijn potentie en hem en zijn omgeving in de status quo vasthoudt.

Hij ontwikkelde een verfrissende en effectieve aanpak voor transformatie met krachtig simpele methodes ondersteund door trajecten waar hij volledige aandacht heeft voor deelnemers.

Je kan meer over zijn aanpak te weten komen op interviews van podcasts. Hij heeft gesproken voor en gewerkt met Raden van bestuur en directies van o.a. Eneco, NS, Greenchoice, Decathlon.

Verder hebben professionals van uiteenlopende organisaties trajecten bij de School of Mavericks gevolgd, denk hierbij aan financiële bedrijven (ABN Amro, ING, Rabobank, Volksbank, Aegon), communication (T-mobile, KPN), industrie (Tata), tech (Booking.com, Wetransfer, Oracle), infra en bouw (Pro-Rail, VolkerWessels, BAM), overheid en semi-overheid (Ministerie van Economische zaken, Gemeente Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) en transport & vervoer (Lufthansa, KLM, NS), en vele anderen.

Mocht je interesse hebben om te kijken wat Peter voor jou kan betekenen, neem dan contact op!

Gewerkt met managers / professionals uit

Leer Peter beter kennen

Luister naar het interview op de 100% Inspiratie Podcast

Luister naar de podcast