fbpx
Testimonials 2018-01-06T21:26:33+00:00

Jeroen de Haas

CEO Eneco

Jeroen-de-Haas“Hoe stimuleer je initiatief, intuïtie, innovatie ondernemingszin in een grote organisatie? Een vraag die leiders van grote bedrijven en instellingen enorm bezig houdt. Markten, samenlevingen, technologieën veranderen zo snel, hoe houden we dat als grote, vaak op stabiliteit en risicomanagement gebaseerde organisaties bij en sterker, hoe zorgen we ervoor dat we voorop lopen, trends zetten ipv trends volgen, waarde creëren met intern ondernemerschap ipv door tegen hoge kosten dure startups te kopen?

Het antwoord begint zoals zo vaak bij jezelf als leider, en dat is door zelf Maverick te zijn of te worden. Bij jezelf na te gaan, waar de Maverick in jezelf schuilt. Waar ben of was ik non-conformistisch, een buitenbeentje, dacht ik onafhankelijk? wanneer durfde ik mijn intuïtie te volgen en liet ik de voor de hand liggende en bekende logica van het bestaande even links liggen.

De Mavericks schuilt in ons allemaal, als kind zijn we allemaal Mavericks geweest. En als we dat dan weten, de Maverick in onszelf als een kostbaar kleinood in onze handen houden en herkennen en erkennen, dan zien we ook de Maverick in anderen, en zien we dat we juist de Maverick in anderen moeten laten groeien. Zo ontstaan de Googles, de Facebooks, de Apples van deze wereld.

Wat Peter Clausman doet is op onnavolgbare wijze ons helpen in de zoektocht naar Mavericks, in onszelf en in anderen. Hij kent grote organisatie “from inside” en kent de uitdagingen. Hij volgt technologische, maatschappelijke, sociale en marktontwikkelingen. Maar hij is vooral zelf een Maverick en is als geen ander in staat om de Maverick naar boven te halen in ons als leiders van ondernemingen.”

Dianne Geerds

Innovatief Adviseur Medezeggenschap en Werkgeverschap at Gemeente Amsterdam

Dianne Geerds“Ik deed de masterclass Disruptive Mindset uit pure nieuwsgierigheid. Maar het opende mijn ogen en dat had ik niet verwacht. Ik ontdekte dat als je iets ziet wat je wilt verbeteren, die mogelijkheid er echt is en je dat zelf kunt organiseren. Dat doe ik nu volop en ineens voel ik me ‘in the lead’ in mijn baan, maar ook in mijn persoonlijke leven.

Als ik nu iets ontdek wat beter kan voel ik meteen die kriebel: ‘zal ik?’ Want ik weet nu dat het kan, ook als het onmogelijk lijkt. Ik werk nu vol energie aan doelen als: de medezeggenschap verbeteren in de gemeente Amsterdam, de dialoog over homorelaties starten in de kerk waar ik naartoe ga en ga zo maar door.

Het geeft me energie om nu naar de wereld te kijken met een blik van: wat kan ik nog meer toevoegen en verbeteren? Het machteloze gevoel dat ik het verschil tóch niet kan maken is weg. En dat dankzij de cursus disruptive mindset. Aanrader dus!!”

Valentijn de Jong

Managing Partner Acato voorheen Global Head Innovation SVP Product Development De Lage Landen

valentijn de jong“Peter is een bijzonder mens als professional maar bovenal als authentiek en vertrouwensvol persoon. Ik heb reeds met hem mogen werken ten tijde van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om innovatie te bedrijven binnen de grote rabo-groep. Peter was daar zelf al de gepassioneerde maverick binnen de grote corporate. Hij liet zich niet leiden door stromingen binnen de organisatie die hij niet vond passen binnen zijn eigen filosofie. Peter is een onafhankelijk denker die de juiste vragen stelt maar zelf ook openlijk durft te twijfelen. Het is indrukwekkend hoe hij zijn eigen weg heeft gekozen en vele andere – waaronder ook mijzelf – heeft geïnspireerd . Doen  waar je voor staat  en echte keuzes durven maken. Ik stond ooit zelf op zo’n punt waarop Peter tegen mij zei “ spring maar, see you on the other side!”.

Ik heb hem later diverse keren meegemaakt bij zijn key-notes of masterclasses. Peter is dan enthousiast en in zijn element. Je voelt dat zijn passie de zaal vult met energie. Zijn verhaal is goed onderbouwd, zijn voorbeelden uit het leven gegrepen en zijn Mission-theorie snijdt hout omdat het is gecreëerd op basis van hetgeen hijzelf – en door de vele professionals die hij om zich heen heeft weten te verzamelen – echt beleefd is. In mijn eigen masterclasses is er altijd ruimte gereserveerd voor Peter om zijn verhaal van de mavericks revue te laten passeren. Het geeft precies weer in welke tweestrijd veranderaars in de corporate wereld staan. Mijn persoonlijk hoogtepunt is Peter’s metafoor van Enkidu en Gilgamesh (over de Rebel en de gevestigde orde!). Het geeft aan dat de “strijd” van verandering eigenlijk een symbiose van uitersten is… en bovenal van alle tijden is.

Het is uniek met welk mededogen voor andere mensen hij zijn beroep uitoefent. Peter heeft het woord carrière echt inhoud gegeven door erover na te denken wat hij de wereld te geven heeft en de wereld hem daarvoor terug kan geven. Wars van traditionele carrière-ladders en als echte tracking expert beklimt hij andere denkramen en stapt ook over kliffen die anderen niet durven te bedwingen. Zijn inzet voor “save a girl” is daarvan een heel duidelijk voorbeeld. Als Peter spreekt zal je altijd zijn hart horen spreken – en als Peter handelt, luistert hij naar zijn hart.”

 

Ivo Thijssen

Supervisor Autoriteit Financiële Markten

Ivo Thijssen“De Masterclass Disruptive Mindset is een meesterlijke middag. Regelmatig vraag ik nog aan collega’s ‘wat als het 10x zo snel moet’? Dat gaat waarschijnlijk nooit meer weg. Daarnaast volden we ons na de masterclass echt een team! Nou waren we slechts individuen van verscheidene organisaties die niets met elkaar te maken hebben. Maar stel je voor wat het had gedaan voor ons als we wel een groep collega’s waren geweest!

Disruptive denken kunnen we allemaal. We hebben alleen aangeleerd dat voor ons te houden. De Masterclass geeft je het inzicht van de waarde van disruptive thinking en het zelfvertrouwen om dat naar buiten te brengen.”

Stephanie van Drunen Littel

Business Development Manager PostNL

stephanie drunen littel“Ondernemerschap terug naar bedrijven brengen. Dat is wat Peter doet, op toegankelijke wijze. In de huidige tijdsgeest zijn ondernemen en innovatie sexy, en wil iedereen wat ‘moois’ neerzetten – ook de werknemers van corporates zoals PostNL. Peter is het gelukt om in één dag een aantal simpele tools en gedachten ons aan te reiken waardoor innovatie wel mogelijk is – ook binnen PostNL, mits er durf is om te proberen, te falen, op te staan en weer te proberen. Een inspirerende en leuke dag waar een aantal hele goede en concrete cases uit zijn ontstaan.”

Judith Bastiaans

Senior Business & Change Consultant at ING Nederland

Judith BastiaansWe zijn bezig met nieuwe manier van werken binnen ING. Dus Agile Scrum, design thinking, visual thinking. Daardoor was ik getriggered door de masterclass om te leren over een disruptive mindset. Ik was er van overtuigd dat dit goed zou aansluiten met de nieuwe manier van denken en werken binnen ING. in de Masterclass werden we geconfronteerd met onze eigen beperkte kijk op de wereld. Maar ook zagen we dat en hoe we dit zelf ook kunnen veranderen. Ik ben weer meer overtuigd geraakt van mijn eigen kunnen en dat er inderdaad meer kan dan je in eerste instantie zou denken. Vooral door te delen en te vragen stuit je op een heel netwerk aan collega’s die ineens wat voor je kunnen betekenen. Laat de omgeving weten wat je bezig houdt en er gaan deuren open.

 

Peter Helmink

Secretaris Groep Groot van UNETO-VNI

Peter HelminkPeter gaf een Keynote voor de studiebijeenkomst van Groep Grote Bedrijven van UNETO-VNI. Hij inspireerde, zette mensen aan het denken en droeg in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van de reis.

Hij scoorde zeer positief in de beoordelingen

Wat de deelnemers melden:

‘’Leuke interactie en qua inhoud interessant voor de aanwezigen. Sloot ook aan bij onze business en had best iets langer gemogen om de discussie op gang te krijgen”

“Peter, heeft tijdens de jaarlijkse studiereis voor Uneto VNI een presentatie gegeven die ons allemaal op scherp heeft gezet. Peter heeft op een ontwapenende manier ons een inkijk gegeven op zijn visie, op de ‘snel veranderende wereld’. Peter heeft een scherpe kijk op zaken en kan op een innovatieve, open en creatieve manier vanuit verschillende invalshoeken makkelijk 1,5 uur boeien.”

“Mooie presentatie die branche relevante inzichten geeft. “

“Interessant programma. Spreker Peter van School of Mavericks was erg sterk. Hij zet neer wat iedereen moet weten”

Katrien Wijsman

Innovation & Sustainability, SHV

Katrien Wijsman“In slechts een uurtje koffie drinken heel vroeg in de ochtend in Amsterdam Oost heb ik door Peter nieuwe invalshoeken gekregen in de benadering van innovatie in een multinational.

Peter bezit de krachtige eigenschap een complex verhaal vlug tot de essentie te kunnen brengen door middel van een simpele tekening of vergelijking met herkenbare sociale situatie.

Hierdoor wordt iets in heel korte tijd ineens glashelder voor een breed publiek.”

Ronald Dorhout Mees

Program Manager Klant & Markt, Grontmij

Ronald Dorhout Mees“Voor Grontmij heeft Peter een inspirerende lezing gegeven over de wijze waarop innovatie anders in te zetten bij de positionering bij de klant. Zijn ervaring als oprichter van de ‘School of Mavericks’ en voormalig Strategy en Innovation Manager bij Rabobank, weet Peter slim te combineren en in te zetten. Hij kan zijn publiek op een zeer inspirerende manier boeien door te vertellen over technologische trends, waar wij als maatschappij mee te maken krijgen. Hij slaat daarbij een brug met de dagelijkse praktijk van grote ingenieursbureaus en andere bedrijven. Peter weet duidelijk te maken dat de concurrenten van vandaag niet de concurrenten van morgen zijn. Zijn visie over ‘Mavericks’ is helder; Mavericks zijn mensen die continue willen leren en zichzelf willen herontdekken en de organisatie waar ze voor werken willen transformeren. En dat weet hij op aanstekelijke wijze over te brengen.”

Jan den Boer

Productmanager Zakelijke Klantkanalen Rabobank

Jan den BoerSchool of Mavericks: …..een ezel stoot zich in ’t gemeen……………..

Prima initiatief van Peter om de lessen die hij heeft geleerd en opgehaald bij andere Mavericks op deze wijze door te geven. Enorm goede en interactieve site met volop tips voor iedereen die worstelt met “waarom luisteren ze nu niet naar mij? “.

Dapper ook en krachtig om de eigen ervaringen daar open en eerlijk in te betrekken en vooral te kijken hoe anderen daarvan kunnen profiteren. Aanbod met “diensten” wordt steeds beter waardoor een pallet beschikbaar komt met concrete hulpmiddelen om jouw eigen organisatie verder te brengen.

Bedankt, Peter, dat je ons als “geestverwanten” bijeen wilt brengen en met jouw tomeloze inzet wilt faciliteren.

Peter brengt de Maverick in jou en je medewerkers weer op het podium. Je durft de status quo weer uit te dagen zonder daarbij het contact te verliezen. Een uniek initiatief en een dienstenpakket dat van voor tot achter een “unique selling point”  vertegenwoordigt.

Glenn Bijvoets

Innovation Officer at Eneco

glenn bijvoets“Wanneer je denkt aan een inspirator, een betrokken persoon en een Maverick dan denk ik direct aan Peter. Hij is altijd bereid om feedback te geven, te luisteren wanneer ik praat, om advies te geven, kennis te delen en daarbij is hij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Het is een genoegen om met hem samen te werken en om hem te kennen omdat hij mij constant verbaasd over zijn visie op innovatie binnen een grote organisatie.”

Camiel van Vught

Manager New Business Mikropakket (PostNL)

Camiel van Vught“PostNL wordt een steeds kleiner postbedrijf en een steeds groter pakkettenbedrijf. Dit betekent dat dalende volumes in het brievenbedrijf gecompenseerd moeten worden door de groei van het aantal pakketten en groei van alle verwante dienstverlening als e-commerce services en de bezorging van grotere producten in zowel de woonwijk als de winkelstraat. Deze ontwikkeling vraagt om een sterke focus op de klantgerichtheid, innovativiteit en ondernemerschap van de medewerkers binnen PostNL.

Om die reden organiseerde PostNL op 1 juli de Start-Up Day waarbij 30 medewerkers van PostNL geïnspireerd werden tot het bedenken, conceptualiseren en realiseren van nieuwe producten en diensten voor PostNL.

Onder aanvoering van Peter Clausman stond deze dag in het teken van marktgericht vernieuwen. Alle deelnemers werden door Peter uitgedaagd om hun veilige bureaus te verlaten en de straat op te gaan om de ideeën voor nieuwe producten en diensten ook daadwerkelijk te toetsen aan de markt. Hierbij werd naast onderzoek op straat met consumenten en winkeliers ook het contact gezocht door te bellen met zakelijke klanten en leveranciers om de diverse ideeën ook bij hen te toetsen.

Peter speelde in dit proces een prikkelende rol waarbij hij heel goed in staat was de PostNL-ers uit hun comfort zone te trekken en hen echt open te laten staan voor vernieuwing. Door vragen te stellen, stellingen te poneren en confronteren voelden we ons als groep – maar ook als individu – sterker en sterker uitgedaagd om onze ideeën te toetsen en wel ook echt te realiseren. De boodschap van Peter dat ‘one man can make a difference’ heeft velen van ons deelnemers ook gesterkt in de overtuiging dat wij als medewerkers binnen het grote PostNL ook echt verschil kunnen maken.”

Blanche Beijersbergen van Henegouwen

Sr. Communicatie Adviseur Eneco

foto-blanche-rond“Bij Peter kan ik zonder kronkelgedachtes en barrières van gene mijn eigen taal spreken. De taal van mijn hart en verbeelding. Het is een verademing om op dat niveau een gesprek te kunnen voeren. Tijdens zo’n gesprek begeleid Peter je naar plekken waarvan je wel wist dat ze bestonden, maar die je nog nooit van die kant bekeken had. Peter laat een prettige ruimte over, waarin je zelf op onderzoek uit kunt gaan. Maar op het moment dat je hem er over wilt vertellen of je vragen hebt bij datgene dat je ontdekt hebt, is hij direct weer een reisgenoot in je avontuur. Peter is haarscherp in het vertalen van de taal van het hart naar de taal van de organisatie. Peter loopt even een stukje met je mee, in een wandeling waarin hij even veel van jou wil leren als jij van hem.”

Tamas Erkelens

Trainee Gemeente Amsterdam

Tamas Erkelens“Als trainee bij de gemeente Amsterdam is het mijn doel om nieuwe ideeën te verspreiden en te ontwikkelen. Peter motiveert en leert mij hoe je radicaal vernieuwend kan zijn. Hij inspireert en verdiept. Peter graaft net zo lang tot hij de kern raakt. Hij heeft mij veel energie gegeven om uit te zoeken wat ik vind. En vervolgens om te staan voor wat ik vind. Op dit moment maak ik de begroting van Amsterdam leesbaarder en toegankelijker.
Peter leert mij hoe ik kan balanceren op de dunne lijn tussen vernieuwing en vervreemding in een grote organisatie.”

Veronique Houtepen

Adviseur Interne Communicatie Essent

Veronique Houtepen“Ze zeggen dat toeval niet bestaat. De presentatie van Peter over corporate mavericks, het (terug)vinden van je inspiratie, je innerlijke drijfveer kwam op het juiste moment. Het was alsof je luistert naar je eigen verhaal. En vormde daarmee een eerlijke maar harde spiegel naar mijn eigen situatie op dat moment. Hij heeft mij met zijn presentatie niet alleen geïnspireerd maar vooral geraakt.  Peter stelt vragen die tot de kern komen, geen eenvoudig antwoord hebben. Ze dwongen me na te denken, echt na te denken, over mijn eigen ambities, mijn drijfveren, waar mijn hart weer sneller van gaat kloppen. Het is geen quick fix voor kortdurende Tjakka-motivatie maar hij helpt je jezelf (opnieuw) te ontdekken. Iets wat broodnodig is in een wereld waarin het door de overweldiging aan keuzes heel gemakkelijk is jezelf kwijt te raken.”