Tips voor implementatie

1) Snelheid

Verkort de tijd tussen het hebben van een idee en de eerste stap van uitvoering. Hoe sneller je het doet hoe groter de kans op succes. Schrijf het op, blok iedere week of dag tijd om aan deze ideeën te werken.

2) Welk idee moet ik mee beginnen?

Je hebt veel ideeën? Iedereen heeft dat. Wat is het geheim van keuze:

Heel simpel: stel de vraag: brengt dit me dichter bij mijn doel?

En dan pas je een makkelijk stukje software code toe:

  • IF antwoord = ‘Ja’ THEN COMMAND doen
  • IF antwoord = ‘Waarschijnlijk’ THEN COMMAND ook doen
  • IF antwoord = ‘Nee’ THEN COMMAND niet doen!

Dan hou je waarschijnlijk nog een aantal ideeën over die je wil gaan doen. Misschien wel meer dan 10. Een goede volgende filtering is prioriteren op impact. Welke heeft de grootste impact? Geef alle ideeën ene cijfer van 1-10, waar 10 de grootste impact betekent.

 

En dan van de grootste impact kijk je welke het minste werk kost. geef ze weer een cijfer: 10 is minste werk, 1 het meeste werk.

 

prioriteit = impact x -(hoeveelheid werk)

Dan vermenigvuldig je de twee cijfers (impact en hoeveelheid werk) en het idee met de hoogste score begin je mee. Het idee met de hoogste score haalt namelijk de meeste impact met de minste hoeveelheid werk.

 

Check – hou jezelf niet voor de gek

De extra tip in prioritering: Het idee waar je het meest tegenop ziet, is waarschijnlijk het juiste.

 

Je weet het stiekem best.

 

3) Maar het is niet perfect!

Hoe meer fouten, hoe beter. Want dat betekent dat je tenminste veel doet. Kijk maar naar de spellingsfouten die ik maakt. ondertussen staat er wel een hele site. Als ik eerst die fouten eruit zou halen, dan was het nooit gelukt (Nu is het trouwens wel tijd om de fouten eruit te halen, nu alles staat).

 

4) Ben ik vergeten

Want we zijn bezig om een workshop voor te bereiden. En de toekomst vorm te geven. Waar wacht je nog op? Doe het ook! Ga lekker aan de gang.

By | 2018-01-06T21:31:17+00:00 February 10th, 2015|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment