uittestpagina 2018-05-07T13:21:48+00:00

Dank voor het downloaden van de gratis Maverick Gids

“Dit is waarom je als toegewijde professional vastloopt in je organisatie, en wat je er aan kan doen.”

Bekijk zo je inbox voor de gids, maar lees dit eerst.

Wacht!

Zien jouw collega’s je over 30 dagen als

Degene die gemakkelijk en authentiek doet wat hij belangrijk vindt, en ook nog steun krijgt

Of blijf je vastlopen op “hoe het nu eenmaal gaat” in jouw organisatie.

Vraag meteen vandaag een call aan met  ons team en kom een stap dichterbij vrijheid en impact in jouw organisatie.

Bekijk deze korte video… en lees hier verder beneden om te kijken of Maverick Leadership Fundamentals, ons intensieve mindset en persoonlijk leiderschap programma voor toegewijde professionals, iets voor jou is.

Ben jij moe van geen stap verder te komen met jouw initiatieven?

Of wordt je juist gewaardeerd voor je werk, maar heb je het gevoel dat er iets mist, dat je jezelf kwijt bent geraakt?

Voelt het dat je te veel aan een dood paard moet trekken om verandering te krijgen? Denk je wel een tweede keer na om nog een keer zo’n initiatief te nemen, omdat je bang bent om er op leeg te lopen?

Of ben jij juist een professional die erg gewaardeerd wordt om je inzet en resultaten, maar heb je sterk het gevoel dat er iets mist. Vraag je jezelf wel eens af waar voor je het doet, en krijg je te weinig energie uit je werk. Voelt het niet meer als de juiste plek – ook al weet niet je niet precies wat een betere plek zou zijn?

Stel je voor hoe het kan zijn als jij de ruimte krijgt om te doen wat jij belangrijk vindt, dat je dat duidelijk hebt voor jezelf, en dat je er ook nog steun voor krijgt?

Dat je de vrijheid ervaart om zelf richting te bepalen, en dat je zoveel invloed hebt, dat je hier ook nog effectief resultaten haalt en daarmee echt impact hebt.

Dat je helemaal op de juiste plek zit en merkt dat je op de juiste manier uitgedaagd wordt en groeit, omdat je steun hebt, en initiatieven slagen.

Hoe ziet je werkdag er dan uit? Hoe ga je naar werk en hoe kom je weer terug?

Vol energie en voldoening?

Wat hiervoor nodig is dat anderen in jouw organisatie jouw manier en ideeën niet alleen zien en accepteren maar ook graag willen volgen en ondersteunen.

De valkuil waar professionals in vastzitten,

die niet echt bestaat:

Meeste professionals zitten vast in ‘medewerker-mindset’. In hun organisatie ‘gaat het nu eenmaal op een bepaalde manier, en daarmee einde discussie.’ Zij denken dat ze daardoor maar twee keuzes hebben.

Of kiezen om aan te passen – te werken zoals het hoort, of te kiezen voor vrijheid – hun eigen autonome richting.

Als ze aanpassen, dan offeren ze hun vrijheid op, hun autonomie, maar ook hun intrinsieke drive. Ze worden in het regime gedrukt. Hier is het fijn, omdat ze effectief kunnen zijn en gewaardeerd worden voor het prachtige werk wat ze leveren… Maar het voelt zielloos. Er mist iets. Hard aan het werk, maar waarvoor? En het begint te frustreren dat je je eigen waardes en inzichten geen ruimte geeft.

Als ze kiezen voor vrijheid dan offeren ze effectiviteit en impact op. Ze staan er alleen voor en in het ergste geval worden ze aan de zijlijn gezet door de organisatie. Het wordt moeilijk om mensen mee te krijgen, het is energie slurpend. Deze mensen verlaten meestal de organisatie op een bepaald moment. Hopend dat ze ergens anders wel hun plekje vinden.

Veel mensen zitten vast in de illusie dat dit de enige twee keuzes zijn. En dat is heel begrijpelijk. Het is erin gepeperd vanaf jongs af aan. Vooral je kop niet boven het maaiveld steken, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

Laat me je zien dat er een andere optie is.

Als je wakker wordt uit deze medewerker-mindset, zie je dat er een andere manier. De maverick manier, waarin je proactief en effectief leiding neemt over jouw pad in de organisatie.

Als je dit op de juiste manier doet, dan hoef je niet meer te kiezen tussen de twee.

Je kan ze allebei tegelijk hebben:

Je kan zowel de vrijheid hebben om te doen wat jij belangrijk vindt, op jouw manier, en tegelijkertijd meer invloed en impact dan je ooit kon dromen.

Ik heb ze allebei meegemaakt:

Eerst ik verloor mezelf in de organisatie doordat ik me aanpaste en

daarna vloog ik de bocht uit door te veel te rebelleren.

En toen ontdekte in een andere manier.

Hey, ik ben Peter Clausman

Van 2007 tot 2011 liep ik steeds meer vast in het ‘medewerker denken’,

en ik kreeg steeds meer burn-out verschijnselen – to ik het anders ging doen.

Jarenlang was ik een gewone medewerker. Ik begon bij een bank als corporate managementtrainee.

Er was urgentie om uit oude patronen te breken: Ik zag de kredietcrisis en de opkomst van digitale disruptive. Het was opmerkelijk hoe langzaam de bank echt fundamentele veranderingen doorvoerde.

Hier wilde ik helpen. Ik wilde al snel dingen veranderen, maar voelde me machteloos en aarzelde om iets aan te pakken.

Ik bleef maar keurig op het uitgestippelde pad…

Gelukkig kreeg ik duidelijke en harde signalen om het roer in eigen hand te nemen. Ik zat tegen een burnout aan, en voelde me helemaal niet op mijn plek. 

Tijdens een sabbatical had ik genoeg afstand.

Daar nam ik een besluit.

Ik besloot om alleen nog dingen te doen waarin ik echt geloof, al wist ik nog niet hoe. Ik koos mijn autonome pad te bewandelen binnen de bank.

Dit besluit heeft mijn leven compleet veranderd.

Ik ging bij Strategie en Innovatie werken. Mijn ontwikkeling kwam in een groeispurt.

Ik kreeg energie van mijn werk en deed wat ik belangrijk vond.

Ik vloog ook uit de bocht. Ik had te veel mensen tegen me opgezet en het was te lastig om voldoende en de juiste mensen actief mee te krijgen met mijn ideeën.

Toen ontdekte ik een andere manier. Een manier waardoor ik en mijn eigen weg kon maken, en tegelijkertijd mijn invloed en impact kon vergroten.

Ik won onder meer een prijs voor jong duurzaam leider. Ik was getransformeerd tot ondernemend mens in mijn kracht met twinkelende ogen.

Ik kreeg veel meer voor elkaar dan ik voor mogelijk hield.

Na een reis naar Silicon Valley kwam ik compleet geïnspireerd terug en heb de School of Mavericks opgericht.

Want ik heb ontdekt dat er meer mogelijk is dan alleen overleven als je afwijkt van de norm. Je kunt juist opbloeien en ook nog de anderen meekrijgen.

Hoe dit professionals zoals jij geholpen heeft het roer in eigen handen te nemen, meer ruimte en impact te creëren.

Henrie van Buuren, VolkerRail

Henrie is een typische voorloper, een innovator. Momenteel is hij bezig om een deel van de organisatie totaal naar eigen inzicht in te richten. Zonder hiërarchie, maar ingedeeld naar rollen. Gericht op vertrouwen in partnerschap – iets wat uitdagend is in de infra sector.

“Na een kennismaking bij een avond masterclass had ik al – dit is gaaf -daar ha ik al veel aan..

Maar ik vond echt de sleutel waar ik naar op zoek was bij het volledige programma. Nu weet ik hoe ik innovatie verder kan krijgende mijn team mee kan krijgen naar de visie die ik zie. Ik heb dus mijn kernteam hierheen gestuurd.”

Jeroen de Haas oud-CEO Eneco

“Hoe stimuleer je initiatief, intuïtie, innovatie ondernemingszin in een grote organisatie? Een vraag die leiders van grote bedrijven en instellingen enorm bezig houdt. Markten, samenlevingen, technologieën veranderen zo snel, hoe houden we dat als grote, vaak op stabiliteit en risicomanagement gebaseerde organisaties bij en sterker, hoe zorgen we ervoor dat we voorop lopen, trends zetten ipv trends volgen, waarde creëren met intern ondernemerschap ipv door tegen hoge kosten dure startups te kopen?

Het antwoord begint zoals zo vaak bij jezelf als leider, en dat is door zelf Maverick te zijn of te worden. Bij jezelf na te gaan, waar de Maverick in jezelf schuilt. Waar ben of was ik non-conformistisch, een buitenbeentje, dacht ik onafhankelijk? wanneer durfde ik mijn intuïtie te volgen en liet ik de voor de hand liggende en bekende logica van het bestaande even links liggen.

De Mavericks schuilt in ons allemaal, als kind zijn we allemaal Mavericks geweest. En als we dat dan weten, de Maverick in onszelf als een kostbaar kleinood in onze handen houden en herkennen en erkennen, dan zien we ook de Maverick in anderen, en zien we dat we juist de Maverick in anderen moeten laten groeien. Zo ontstaan de Googles, de Facebooks, de Apples van deze wereld.

Wat Peter Clausman doet is op onnavolgbare wijze ons helpen in de zoektocht naar Mavericks, in onszelf en in anderen. Hij kent grote organisatie “from inside” en kent de uitdagingen. Hij volgt technologische, maatschappelijke, sociale en marktontwikkelingen. Maar hij is vooral zelf een Maverick en is als geen ander in staat om de Maverick naar boven te halen in ons als leiders van ondernemingen.”

Dianne Geerds, Gemeente Amsterdam

“Ik deed de masterclass Disruptive Mindset uit pure nieuwsgierigheid. Maar het opende mijn ogen en dat had ik niet verwacht. Ik ontdekte dat als je iets ziet wat je wilt verbeteren, die mogelijkheid er echt is en je dat zelf kunt organiseren. Dat doe ik nu volop en ineens voel ik me ‘in the lead’ in mijn baan, maar ook in mijn persoonlijke leven.

Als ik nu iets ontdek wat beter kan voel ik meteen die kriebel: ‘zal ik?’ Want ik weet nu dat het kan, ook als het onmogelijk lijkt. Ik werk nu vol energie aan doelen als: de medezeggenschap verbeteren in de gemeente Amsterdam, de dialoog over homorelaties starten in de kerk waar ik naartoe ga en ga zo maar door.

Het geeft me energie om nu naar de wereld te kijken met een blik van: wat kan ik nog meer toevoegen en verbeteren? Het machteloze gevoel dat ik het verschil tóch niet kan maken is weg. En dat dankzij de cursus disruptive mindset. Aanrader dus!!”

Emma Grijssen, Sweco

“Na de 2 dagen live training merkte ik meteen verschil.

De eerste dag op kantoor voelde ik zoveel meer ruimte om de dingen te doen die ik belangrijk vond.

Het heeft mij de mogelijkheid gegeven om veel meer te gaan doen wat ik leuk en belangrijk vindt:

het faciliteren van innovatie.

Dit programma heeft me zoveel geholpen in helderder krijgen wat ik wil binnen deze organisatie, en om concrete en hele effectieve stappen daarin te nemen”

Maak kennis met: Maverick Leadership Fundamentals,

een transformerende ervaring die jou de maverick maakt

-creëer ruimte en vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt en ontwikkel invloed om mensen mee te krijgen en impact te hebben.

Ik heb een ervaring gecreëerd 2 dagen life training met een 30 dagen implementatie traject: Maverick Leadership Fundamentals. Hierin ik je leer wat je moet doen van vastgelopen toegewijde professional naar ruimte- en impact creërende maverick te worden.

Door een persoonlijke strategie te ontwikkelen die helemaal bij jouw drive en talenten past, kan je al snel het laaghangend fruit plukken om meer ruimte en impact te hebben in jouw organisatie.

Vraag nu een call aan met ons team om te kijken of jij een goede fit bent voor het programma

Vraag een call aan

2 dagen Live programma:

Hier leer je hoe je leiderschap kan nemen om jezelf en anderen buiten de comfort zone te krijgen. Wat jou en anderen in beweging krijgt en waardoor niemand ruimte lijkt te hebben – en de oplossing daarvoor.

Deel 1 de MISSION methode

Als je geen plan hebt, dan ben je onderdeel van iemand ander zijn plan. Hier leer je de stappen om krachtig te worden en de ruimte en invloed te krijgen die je wil.

Deel 2 Disruptive Mindset

We gaan in de twee dagen intensief in op de eerste M van de MISSION methode – mindset. Dit is iets wat ik alleen in een live training je kan leren.

Als eerste leren we je verder kijken dan de mogelijkheden die je nu ziet, en krijg je het vertrouwen dat je veel meer kan. Dit geeft zoveel inspiratie dat je voldoende raketbrandstof hebt om door de rest van het programma heen te schieten.

Deel 3 Transformational Mindset

Diep inzicht in wat jou en anderen tegenhoudt om te veranderen, en wat je daar aan kan doen. Het onderliggende fundament. Wanneer je dit begrijpt wordt het makkelijker voor jezelf om momentum op te bouwen, en ondernemender te worden. Daarnaast wordt het makkelijker om anderen in actieve stand mee te krijgen.

Deel 4 Impact Mindset

Hier leer je wat het is waardoor mensen echt vastzitten, en hoe jij jezelf en andere kan bevrijden -en toonaangevend wordt, en dus anderen positief kan beïnvloeden om zelf stappen te nemen.

Deel 5 De geheimen van wilskracht om gemakkelijk vol te houden en door te zetten

Ontdek hoe je energie krijgt en behoudt, door de geheimen van wilskracht in te zetten.

Hier leer je hoe je intrinsieke motivatie kan stimuleren bij jezelf en anderen – zodat zij ook willen wat jij voorstelt.

Implementatie 30 dagen begeleiding na de live training

Na de twee dagen live training krijg je 30 dagen lang intensieve ondersteuning en extra lessen om te zorgen dat je de theorie goed in praktijk gaat brengen.

Door extra trainingsvideo’s en een wekelijkse Q&A met Peter Clausman pas je het geleerde toe in de praktijk.

We behandelen hier de volgede onderwerpen

Week 1: Waar sta ik voor  – echt – Hierdoor weet je wat jouw intrinsieke en autonome motivator is, en wat jouw kracht geeft, zodat je stevig kan staan.

Week 2: Hoe positioneer ik me dat ik ruimte krijg – hiermee verander je hoe de mensen jou zien, waardoor je eenvoudiger hen mee krijgt, in plaats van dat ze je negeren, of tegenwerken.

Week 3: Hoe krijg ik steun -op een systematische manier – Wanneer jeune je steun weet vorm te geven behoud je je energie en sta je er niet alleen voor, juist op de momenten dat het zwaar wordt.

Week 4: Hoe krijg ik anderen niet alleen geïnteresseerd, maar ook echt in beweging? – Na deze module weet je wat je moet doen om anderen echt in beweging te krijgen en heb je een aantal praktische tools die je elke dag kan gebruiken. Je hoeft niet meer aan dode paarden te trekken 😉

Waarschuwing: als je een call aanvraagt ….

Betekent het dat je jezelf committeert om de beste versie van jezelf te worden waar jij het meest waardevol wordt voor de mensen om je heen.

Ben je daar klaar voor?

Als je deze manier van werken implementeert, zal je helemaal tot je recht komen, omdat er meer mooiere passende mogelijkheden, rollen en kansen zich aandienen dan je je nu kan voorstellen.

Je persoonlijke groei zal een versnelling doormaken en zal op een hoger niveau blijven doorgaan.

Je zal in de ogen van je collega’s en managers gezien worden als de go-to guy voor advies op precies die onderdelen waar jij iets over wil zeggen.

Je zal de ruimte krijgen om je te ontwikkelen hoe jij wil.

Je zal ontdekken hoeveel meer voldoening, energie en plezier je uit je werk kan halen.

Als je daarvoor klaar bent. Vraag dan een call aan!

Maar eerst: voor wie is dit niet?

Er zijn 4 type mensen voor wie dit programma NIET bedoeld is.

1) Professionals die alleen hogerop willen komen, maar niet een verschil willen maken in de organisatie of in het leven van hun klanten.

2) Mensen die niet de wil hebben om zelf echt te veranderen. Je moet wel willen werken aan persoonlijke groei, want je zal uitgedaagd worden en geconfronteerd. Ben je hier niet aan toe – doe jezelf en de groep een plezier – kom dan vooral niet.

3) Mensen die een korte termijn fix willen en alleen een truck willen ontdekken hoe je kan beïnvloeden. Dit programma gaat over een andere manier in je werk en leven staan. Als je dit programma doet, dan committeer je je aan de beste versie van jezelf te worden – Het is een transformatie. Je zal op korte termijn effect hebben, maar je legt vooral ook de basis voor een vrijer leven met meer voldoening.

4) Professionals die jonger dan 32 jaar zijn: je hebt bepaalde levenservaring nodig. Anders blijft alles maar bij theorie, en kan je het niet echt toepassen. Het beste werkt dit als je al het nodige hebt geprobeerd in je organisatie en al successen en tegenslagen hebt gekend. Zorg eerst dat je meer levenservaring opdoet en kom dan terug als je wil doorbreken naar een volgend niveau.

Maar als jij er klaar voor bent om jouw professionals carrière naar een nieuw niveau te brengen, en om echt vrijheid op werk te ervaren en tegelijkertijd impact te hebben, vraag dan hier beneden een call aan.

Vraag een call aan

In deze call bekijken we jouw huidige situatie op werk, en bekijken we wat de beste kansen zijn voor je grootste groei.

We kijken hoe jij krachtiger en positiever kan overkomen naar je collega’s en hoe je oude patronen kan doorbreken.

Als jij klaar bent om het roer stevig beet te pakken in jouw ontwikkeling en groei, en je wil echt die voldoening en energie krijgen uit jouw werk. Dan is dit voor jou.

Vraag een call aan

Oh, en ik geloof niet in nep-schaarste – maar ik werk met maximaal 16 man elke drie maanden. Ik wil alle ruimte en aandacht voor de deelnemers hebben.

Gewoon dat je het weet.

En als je nog steeds aan het lezen bent, en je wil meer, dan heb ik iets voor je.

Hieronder staan links naareen hele podcast waarin ik hierover geïnterviewd wordt:

Vraag een call aan