fbpx

Waar gaat de School of Mavericks over?

Waar gaat de School of Mavericks over?

Leiding nemen in verandering -zowel persoonlijk als organisatorisch. Het gaat over het volgen van jouw authentieke pad, binnen de situatie waar je nu zit -zodat je toonaangevend wordt.

Ik vind het fascinerend in welke mate wij beïnvloed worden door onze omgeving. Vanaf jongs af aan -onze opvoeding, ouders, leraren, vrienden. Later op werk, de manager, directeur, de cultuur.

Veel mensen willen hiervan loskomen. Omdat ze het gevoel hebben dat ze niet tot hun recht komen.

Wat ik nog fascinerender vind zijn de mensen die niet alleen loskomen, maar ook juist een nieuwe weg uitzetten die andere kunnen volgen. Zij beïnvloeden hun omgeving op een significante manier.

De grootste voorbeelden zijn mensen als Gandhi – die een heel Brits imperium op haar knieën kreeg. Hij zette de nieuwe toon. Hij bracht de wereld wat hij te brengen had.

Ik geloof dat jij als professional iets briljants in je hebt. Als je dit kan ontplooien en in de wereld zet je enorme impact kan maken. De wereld heeft je nodig dat je dit doet, dat je hier leiderschap in neemt-al is het maar op een kleine manier.

Positieve impact. Je hebt het zelf nodig om het leven volledig te leven. Voldoening.

Het is een pad.

Veel mensen haken halverwege af. En hun ogen stoppen te twinkelen. En dat begrijp ik wel. Want…

Om dat te doen zal je steeds dingen moeten doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Stappen zetten op onbekend terrein. Jezelf opnieuw uitvinden. Je inzichten omzetten in actie. Impact hebben, mensen meekrijgen met je ideeën en visie.

Groeien. Op een steeds complexer niveau impact hebben. En weer verder gaan. Dit gaat over leiderschap nemen en ongemak dragen. Daar wil ik je bij helpen – zodat jij kan neerzetten en kan oplossen wat je neer te zetten en op te lossen hebt.

Hoe ziet dit eruit?

Het kan dat je een CEO bent van een startup die een afsplitsing is van een grote corporatie. En dat je aanloopt tegen een muur van onbegrip binnen de grote corporatie.

Het kan zijn dat je beleidsmedewerker bent bij een gemeente. Je vindt het belangrijk in je projecten dat je betrokken partijen volledig betrekt en een stem krijgen, terwijl de opdrachtgever alleen maar snel wil.

Het kan zijn dat je een best mooie carrière hebt, maar zelf het gevoel hebt dat je vastloopt en niet doet wat je echt wil -al weet je ook niet wat dat is.

Het kan dat je in een tenderteam zit en vernieuwing wil brengen in de aanbestedingstrajecten, maar de projectmanagers alleen maar het oude trucje willen doen.

Het kan zijn dat jij bent aangesteld als MVO -verantwoordelijke, maar dat je volledig de steun niet krijgt. Het voelt meer dat ze een vakje hebben afgevinkt: we hebben iemand voor duurzaamheid – nu hoeven we er niets meer aan te doen.

Dus welkom bij de School of Mavericks.

 Het siert je dat jij het pad loopt. En de komende tijd wil ik je graag inspireren, steunen, scherp houden en handvatten geven, om de stappen te zetten. Stappen waarvan ik zeker weet dat je ze kan zetten.

En als je meer wilt dan die inspiratie, laten we dan samen aan de slag gaan in één van mijn trainingen. Hieronder wat links naar wat er de komende tijd op mijn programma staat:

Masterclass Maverick Mindset

Maverick Leadership Fundamentals

Masterclass Authentieke Invloed

By | 2019-11-20T17:36:10+00:00 November 20th, 2019|Voor Mavericks|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment