Ken je dat? Een vriend gaat een keer mee hardlopen, hij daagt je uit om net iets sneller te gaan dan normaal, net wat verder en net wat langer. Hij helpt je buiten je comfort zone. Hij moedigt hij je aan en geeft je het vertrouwen dat je het kan. In het begin twijfel je misschien, maar al tijdens het rennen voel je je geweldig.

 

De epidemie in grote organisaties

influenza epedemicJe weet ook dat het beter kan in jouw organisatie en dat je niet op je werkelijk potentieel wordt aangesproken.

Je zit te vaak in je comfort zone.

Je weet hier wat je moet doen en ook hoe.

Net zoals je beter kunt hardlopen met een beetje uitdaging, weet je dat jij meer potentie hebt dan wat nu van je gevraagd wordt in jouw organisatie.

 

Misschien hoop je dat iemand appèl doet op jouw potentieel? Dat iemand meer in je ziet dan je zelf ziet? Dat je meer kunt dan je nu gelooft? Maar dat gevoel onderdruk je onmiddellijk, want stel dat het werkelijk gebeurt! Wat als je alles geeft en alsnog faalt? Nee, het is toch beter om de veilige weg te kiezen. Het is best oké nu. En er is al zoveel druk.

In grote organisaties heerst een verschrikkelijke epidemie.

 

De epidemie waarin mensen zich klein houden.

De epidemie van onvervuld potentieel. Mensen die passief, cynisch en ongeïnspireerd raken.

Mensen die het best oké vinden.

 

Our deepest fear

Marianne Williamson verwoordde het perfect, in een quote die later beroemd werd doordat internet is gaan geloven dat Nelson Mandela het gebruikte (wat trouwens niet waar is):

“Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness that most frightens us.
We ask ourselves, ‘Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous?’
Actually, who are you not to be?
You are a child of God.
Your playing small does not serve the world.
There is nothing enlightened about shrinking
so that other people won’t feel insecure around you.
We are all meant to shine, as children do.
We were born to make manifest the glory of God that is within us.
It’s not just in some of us; it’s in everyone.
And as we let our own light shine,
we unconsciously give other people permission to do the same.
As we are liberated from our own fear,
our presence automatically liberates others.”

 

Wachten op het startschot

Het lijkt alsof organisaties zelf de epidemie versterken. Maar organisaties zijn er juist bij gebaat als iedereen op de top van zijn kunnen presteert en zijn comfortzone groter maakt.

Ik ken het gevoel. Je wacht op die ene crisis waar je het verschil kunt maken, omdat je dan wel moet.

Je wacht tot je eindelijk eens de kans krijgt om ongegeneerd diep te gaan. Je wachten op die uitdagende call to action, die het beste van je vraagt.
Je wacht tot iemand het startschot geeft om boven je eigen verwachtingen uit te stijgen en je te bevrijden van beklemmende overtuigingen. Net als die hardloopvriend.

 

StartschotHet startschot is allang gegeven

De realiteit is dat het startschot allang is gegeven. Het klinkt voortdurend. Als jij dingen ziet die anders kunnen, is dat je startschot. Als jij het gevoel hebt dat er meer in je zit, is dat je startschot. Als jij de leiding neemt over je leven, is dat je startschot. Op mijn elfde hoorde ik het en ik startte. Ik beklom mijn eerste berg van 4.000 meter hoog.

Sindsdien hoor ik het overal. Ook voor jou.

 

De voldoening van echt leven

Aan jou de keuze. Het is eng, maar als je het doet merk je dat je echt leeft. En achteraf kun je tevreden terugkijken. Je hebt gegeven wat je had en meer. Het paradoxale is dat het zwaarder lijkt, maar je weg gemakkelijker maakt. Je bent gegroeid, je hebt het verschil gemaakt. Je hebt alles eruit gehaald wat er in zat.

 

Wat heb je nodig?

Ik geloof dat iedereen het in zich heeft. Ik geloof dat iedereen de leider kan zijn die de verandering realiseert die nodig is. Ik geloof dat iedereen een Maverick kan zijn. En dat het makkelijker te realiseren is dan je denkt.

Wanneer steeg jij boven je zelf uit? Je hebt vast wel iets meegemaakt waarvan je vleugels kreeg. Laat hieronder in de comments achter wat jou ooit heeft geholpen en maak kans op een megakorting voor een Maverick Leadership Seminar deze zomer.

Het Maverick Leadership Seminar geef ik normaal aan directies en managementteams, maar deze zomer gooi ik het open voor de lezers van dit blog. Voor iedereen die een goed idee heeft en serieus is om dit idee te laten landen binnen zijn organisatie. Klik hier voor informatie over het Seminar.

Omdat  juist jij, als je ideeën hebt, een leider moet zijn. Dat heb jij nodig, dat heeft je organisatie nodig.

By | 2018-01-06T21:47:00+00:00 July 7th, 2016|Uncategorized|1 Comment

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

One Comment

  1. Avatar for Peter Clausman
    Jeroen July 12, 2016 at 7:58 am - Reply

    Mooi! Mijn ervaring is dat het vaak nog erger is dan je beschrijft. Niet alleen dat mensen zich gedeisd houden, maar dat ze ook nog eens voornamelijk bezig zijn met het grote zwarte pieten spel. dat een groot deel van de energie gaat in het bij voorbaat zorgen dat je niet de schuld krijgt als er iets fout gaat. Dat is uitermate verlammend, want bij die mensen speelt vaak ook nog de onbewuste overtuiging een rol, dat hoe minder je doet, hoe kleiner de kans dat je iets fout doet.
    Gelukkig is mijn ervaring ook dat er ook veel bevlogen mensen in organisaties werken, maar die wordt het inderdaad door die andere categorie mensen nogal moeilijk gemaakt hun bevlogenheid vorm te geven. De kunst is inderdaad je niet te laten verlammen.

Leave A Comment