Wat zijn Mavericks?

Creativiteit

+

Lef

+

Bescheidenheid

+

Vrijgevigeid

+

Een waardig & uitdagend doel

=

Maverick

 

Mavericks zijn mensen binnen organisaties die:

  •  Zien wat er anders moet, en dan niet kleine aanpassingen maar grote veranderingen. Ze zien dat de wereld is veranderd en vraagt om hele andere oplossingen. Soms hebben ze sterke ideeën over hoe het ander moet. Ieder geval staan hun ogen open voor de realiteit. Het zijn Autonome denkers en doeners.

 

  • Hebben het lef om hier voor op te staan. Dat begint misschien met een knagend gevoel bij henzelf. en dat ze dat voor henzelf durven benoemen, wat ook al veel lef vergt. En het gaat verder doordat ze dat durven te uiten in hun organisatie, en dat ze ook acties durven te nemen, projecten durven vorm te geven om de nodige verandering te brengen. Ze dagen de status quo uit. Ze zijn af en toe de vreemde eend in de bijt.

 

  • Begrijpen en staan achter de bedoeling van de organisatie. Het zijn geen ‘Rebels-without-a-cause’. Ze werken bij de organisatie omdat ze erin geloven, Al zijn ze het misschien niet eens met hoe het nu gedaan wordt. Ze zien meer potentie.

 

  • Willen zichzelf continu ontwikkelen en streven naar meesterschap/mastery. ze zijn gericht op het beste uit hen te halen en het beste voor hun omgeving te brengen. Hebben het lef om te zeggen dat ze het af en toe niet weten, geven toe dat ze af en toe fouten maken, dat ze de toekomst niet kunnen voorspellen. Maar doen er wel alles aan om deze toekomst positief te beïnvloeden naar hun beste inzicht. En ze leren van hun fouten.

 

  • Ze zijn intrinsiek gemotiveerd. Ze streven naar een hoger doel, willen de wereld beter achterlaten dan ze hem aantroffen, of zijn misschien wel helemaal bevangen door een idee of technologie.

Andere woorden voor Mavericks:

Intrapreneurs, innovators, change agents, corporate entrepreneurs, werknemer van de 21ste eeuw, authentieke leider of koppige eenling, visionairs, ambassadeurs voor duurzaamheid of innovatie, tech evangelisten, influencers, social entrepreneurs, provocateurs.

Ben jij een Maverick?

Ons antwoord: ja, in iedereen schuilt een maverick. De vraag is alleen hoe ver ben je met de maverick in je wakker te maken.

De belangrijkste vraag: Ben je bewust van je intrinsieke motivatie en wil je daar in je organisatie meer mee doen? Dan ben je een Maverick en ben je meer dan welkom om een keer naar de Meet-the-Mavericks te komen.

En als je vragen hebt email of bel gerust!

Ontvang gratis ‘Denk disruptive als een Maverick’ & volg het Maverick-Ontdekkings-Blog

nbg_Download_7stappen_voorkant_kleinDe School of Mavericks is een plek waar je als ervaren Maverick of als beginnende Maverick even kan bij tanken, inspiratie kan opdoen en aandacht kan schenken aan het ontwikkelen van de Maverick in je. In het Maverick Ontdekkings-Blog staan ontdekkingen die ik graag met jullie deel.

Het zijn o.a. verhalen van andere Mavericks en de beste tips en tricks. Lees het voor inspiratie, of als je een keer vastloopt , als je meer impact wil hebben als Maverick of gewoon om even uit de dagelijkse bezigheden te stappen.

Vul je naam en email in en je ontvangt  de eerste stappen als Maverick: ‘Denken disruptive als een Maverick’ en krijg elke twee weken gratis updates van het Maverick ontdekkingsblog.

Vul hier je gegevens in

* indicates requiredSpek-en-bonen of voor het echie?

June 26th, 2017|0 Comments

Vroeger speelde we balletje-trap in de straat. Buiten onze straat noemde ze het buskruit. Ik was één van de jongsten en ik wilde graag meespelen. Na enige twijfel mocht het: voor spek en bonen, niet [...]

Wat als je geen mentor kan vinden?

June 14th, 2017|10 Comments

Als Michael Dooijes er niet was geweest, had ik nooit de stappen gemaakt die ik nu heb gemaakt. Of misschien had ik ze wel gemaakt, maar dan had ik er jaren over gedaan.   Hij [...]

5 snelle simpele tips om meteen meer wilskracht te hebben

May 29th, 2017|0 Comments

Hoe word jij de beste versie van jezelf? Daarvoor heb je wilskracht  nodig. Dat is de capaciteit om gedrag te vertonen wat in lijn is met de beste versie van jezelf. Ook als het tegenzit [...]

Kom bij ons werken: wees jezelf en pas je aan

May 10th, 2017|2 Comments

"Zo kan het niet langer." "Op deze manier doorgaan is geen houdbare langetermijnstrategie." De wereld om hem heen verandert sneller dan zijn organisatie zich kan aanpassen. Maar de directeur heeft dat door en komt met [...]