Wat zijn Mavericks?

Creativiteit

+

Lef

+

Bescheidenheid

+

Vrijgevigeid

+

Een waardig & uitdagend doel

=

Maverick

 

Mavericks zijn mensen binnen organisaties die:

  •  Zien wat er anders moet, en dan niet kleine aanpassingen maar grote veranderingen. Ze zien dat de wereld is veranderd en vraagt om hele andere oplossingen. Soms hebben ze sterke ideeën over hoe het ander moet. Ieder geval staan hun ogen open voor de realiteit. Het zijn Autonome denkers en doeners.

 

  • Hebben het lef om hier voor op te staan. Dat begint misschien met een knagend gevoel bij henzelf. en dat ze dat voor henzelf durven benoemen, wat ook al veel lef vergt. En het gaat verder doordat ze dat durven te uiten in hun organisatie, en dat ze ook acties durven te nemen, projecten durven vorm te geven om de nodige verandering te brengen. Ze dagen de status quo uit. Ze zijn af en toe de vreemde eend in de bijt.

 

  • Begrijpen en staan achter de bedoeling van de organisatie. Het zijn geen ‘Rebels-without-a-cause’. Ze werken bij de organisatie omdat ze erin geloven, Al zijn ze het misschien niet eens met hoe het nu gedaan wordt. Ze zien meer potentie.

 

  • Willen zichzelf continu ontwikkelen en streven naar meesterschap/mastery. ze zijn gericht op het beste uit hen te halen en het beste voor hun omgeving te brengen. Hebben het lef om te zeggen dat ze het af en toe niet weten, geven toe dat ze af en toe fouten maken, dat ze de toekomst niet kunnen voorspellen. Maar doen er wel alles aan om deze toekomst positief te beïnvloeden naar hun beste inzicht. En ze leren van hun fouten.

 

  • Ze zijn intrinsiek gemotiveerd. Ze streven naar een hoger doel, willen de wereld beter achterlaten dan ze hem aantroffen, of zijn misschien wel helemaal bevangen door een idee of technologie.

Andere woorden voor Mavericks:

Intrapreneurs, innovators, change agents, corporate entrepreneurs, werknemer van de 21ste eeuw, authentieke leider of koppige eenling, visionairs, ambassadeurs voor duurzaamheid of innovatie, tech evangelisten, influencers, social entrepreneurs, provocateurs.

Ben jij een Maverick?

Ons antwoord: ja, in iedereen schuilt een maverick. De vraag is alleen hoe ver ben je met de maverick in je wakker te maken.

De belangrijkste vraag: Ben je bewust van je intrinsieke motivatie en wil je daar in je organisatie meer mee doen? Dan ben je een Maverick en ben je meer dan welkom om een keer naar de Meet-the-Mavericks te komen.

En als je vragen hebt email of bel gerust!

Ontvang gratis ‘Denk disruptive als een Maverick’ & volg het Maverick-Ontdekkings-Blog

nbg_Download_7stappen_voorkant_kleinDe School of Mavericks is een plek waar je als ervaren Maverick of als beginnende Maverick even kan bij tanken, inspiratie kan opdoen en aandacht kan schenken aan het ontwikkelen van de Maverick in je. In het Maverick Ontdekkings-Blog staan ontdekkingen die ik graag met jullie deel.

Het zijn o.a. verhalen van andere Mavericks en de beste tips en tricks. Lees het voor inspiratie, of als je een keer vastloopt , als je meer impact wil hebben als Maverick of gewoon om even uit de dagelijkse bezigheden te stappen.

Vul je naam en email in en je ontvangt  de eerste stappen als Maverick: ‘Denken disruptive als een Maverick’ en krijg elke twee weken gratis updates van het Maverick ontdekkingsblog.

Vul hier je gegevens in

* indicates requiredEureka-momenten zijn onzin! En zo creëer jij jouw Eureka-moment

September 18th, 2017|1 Comment

Wil jij net als de grote wetenschappers een Eureka-moment ervaren? Maak je geen illusie, het bestaat niet. En bovendien kun jij het zelf creëren.   Eureka-momenten: de plotselinge briljante inval waar Archimedes, Einstein, Newton en [...]

Hoe zorg je dat jouw dromen je niet afgepakt worden?

September 8th, 2017|0 Comments

Marit is erg goed in storytelling; naast haar normale werk als projectmanager zet ze vaak verhalen in bij veranderprocessen in de organisatie waar ze werkt. Ik help haar om echt grote dingen te verwezenlijken; dingen [...]

Zit jij vast in oude patronen? Dan doe je dit waarschijnlijk fout

August 24th, 2017|0 Comments

Je kunt pas veranderen als je weet hoe het werkt. Wat zijn de oude patronen en hoe zit je erin vast? Hoe werken je hersenen? En hoe kun je dat gebruiken om anderen uit die [...]

Ik hoorde ze vliegen

August 9th, 2017|2 Comments

  25 jaar geleden werd ik in de brugklas hard uitgelachen, terwijl ik gelijk had. De groepsdruk heeft zoveel impact gemaakt dat ik het nog precies weet. En dat geldt niet alleen voor brugklassers.   [...]