Zo krijg je veranderkracht

Vandaag even geen verhaaltje – maar uitleg die tot de kern gaat. Veel mensen vragen zich af wat ze leren in de trainingen die ik geef.

Ik leer je hoe jij je capaciteit om te veranderen vergroot. Je effectiviteit om transformatie van jezelf of je omgeving te realiseren. Je Veranderkracht.

Wat is veranderkracht?

1) Veranderkracht is je vermogen voor het omgaan met continue verandering van je omgeving. Je kan makkelijker mee met alle snelle veranderingen en je hebt minder stress, meer rust, vastberadenheid en zelfvertrouwen. Dit kan zijn als je in een team zit wat Agile of het nieuwe werken heeft omarmt, of een organisatie waar continu reorganisaties zijn.

2) Veranderkracht is je vermogen om jezelf te veranderen, uit oude belemmerende patronen te komen, en meer in lijn met je authentieke drive te handelen. Zo heb je meer energie, daadkracht en voldoening. (jouw briljante potentie ten volste te realiseren, niet vast blijven zitten in hoe het nu eenmaal moet, maar je eigen succesvolle weg weet te vinden, het geeft lef, zelfvertrouwen, can-do, je bouwt makkelijker momentum op, getting things done – mentaliteit -maar dan voor de dingen die erg echt toe doen. Hierdoor haal je voldoening en energie uit je werk)

3) Veranderkracht is je vermogen om leiding te geven aan verandering (ongeacht of je de formele rol hebt), anderen en jezelf naar een hoger niveau mee te krijgen. Zo heb je meer impact, en realiseer je effectievere resultaten. innovatie, cultuurverandering, agile & lean implementeren en het implementeren van nieuwe organisatievormen met hoge zelfsturing.

In deze steeds sneller veranderende wereld is dit vermogen, deze veranderkracht, de belangrijkste vaardigheid. Door het ontwikkelen en versterken van 3 mindsets kan je je veranderkracht enorm vergroten.

Je mindset – hoe je in de wereld staat, je overtuigingen en manier van denken – is cruciaal. De mindsets om veranderkracht te verhogen zijn:

Disruptive mindset

We veranderen niet als we niet zien dat er überhaupt een mogelijkheid is. Dit gaat over perceptie: zien we de mogelijkheden wel die er echt zijn? Onze perceptie wordt voor 90% beheerst door context – en deze context bestaat grotendeels uit onze ervaringen – dus wat de regels en mogelijkheden zijn in de status quo. Perceptie houd je gevangen in hoe het nu eenmaal gaat. De “status quo perception trap” noem ik dat.

Met een disruptive mindset leer je kijken voorbij de gelimiteerde status quo naar de echte mogelijkheden. Bevrijd jezelf uit de “status quo perception trap”. Hierdoor ontdek je dat je veel meer in je mars hebt, en veel betere oplossingen kan vinden voor zaken die eerder onmogelijk leken.

Transformational Mindset

Wanneer je ziet dat iets mogelijk is, wil nog niet zeggen dat jij het ook kan.

We maken al onbewust een inschatting. Heeft het zin om moeite te doen – kan ik mezelf wel ontwikkelen naar een situatie dat ik ook ‘oké’ of ‘veilig’ ben in de nieuwe situatie buiten de status quo? (lees buiten de comfort zone).

Met de Transformational mindset groeit je zelfvertrouwen om zelf stappen nemen om die nieuw gevonden mogelijkheden te realiseren. Het wordt makkelijker om in beweging te komen. Sterker nog – het wordt niet alleen makkelijker om één stap te zetten, maar om stappen te blijven zetten. Je bouwt momentum op. Dit betekent dat je lekker in je flow bezig bent – veranderen en ontwikkelen kost dan minder energie.

Met de ze mindset vergroot je je vermogen om die verandering continu en effectief aan te kunnen gaan, omdat je je vrij bent gemaakt van je eigen belemmerende inschatting (inschatting of het nut heeft om moeite te doen). Hierdoor ontwikkel je je sneller, krijgen je projecten veel meer momentum, en sta je niet voortdurend (onbewust) op je eigen rem.

Impact Mindset

Nadat je ziet dat het anders kan, en je gelooft dat jij het aankan – dan heb je nog altijd te maken met je omgeving. De verwachtingen, verplichtingen, regels, procedures en ongeschreven regels over ‘hoe het nu eenmaal moet’, de dingen waar je rekening mee moet houden.

Het is net alsof je verstrikt in een onzichtbaar spinnenweb. Met allemaal onzichtbare draden die je in je huidige situatie houden. Dit noem ik machtlijnen.

Machtlijnen is de invloed die iets of iemand in je omving over je heeft. Iemand heeft macht over je, zo lijkt het tenminste.

Impact mindset bevrijd je van de grip die machtlijnen op je hebben maar geeft ook ruimte om te bewegen. Doordat je vrij kan bewegen wordt je een inspirerend voorbeeld en een ‘trailblazer’ voor anderen. Je wordt toonaangevend, en door alleen al de verandering in je gedrag, verandert de situatie naar “niet meer hoe het nu eenmaal gaat”.

Wat je namelijk zal ontdekken is dat je de situatie je niet vast houdt  – maar dat je jezelf onbewust vasthoudt aan je de zaken in je omgeving zoals de verplichtingen, bepaalde verhoudingen etc. Jij houdt zelf de machtlijnen in stand.

Wanneer je deze grip of ‘machtlijnen’ kan neutraliseren, zal je ruimte creëren, waardoor je jezelf en je ideeën verder kan ontwikkelen en kan vormgeven, en uiteindelijk ook anderen hierin mee krijgt. Doordat je ruimte hebt, neem je actie en die actie resoneert: Je wordt toonaangevend en een leider in verandering.

Deze mindset heb je nodig om je echte authentieke drive te ontdekken. Anders blijven machtlijnen je echte authentieke drive vertroebelen.

Zo kan bijvoorbeeld iemand denken dat anderen helpen zijn authentieke drive is, terwijl het een machtlijn is: het gaat om het krijgen van herkenning dat hij slim en waardevol is. De machtlijn is het onbewuste geloof: Ik ben pas iemand als ik kan laten zien dat ik beter in iets ben dan iemand anders, en dat doe je door anderen te helpen, en dat praat je bewust dan weer goed door te zeggen ‘kijk, ik help echt mensen.’ Maar je zal nooit werkelijke voldoening halen uit het helpen – het is namelijk iets anders wat je echt zoekt.

Deze mindset is de sleutel tot vrijheid in een beperkende omgeving. Wil jij ook een boost in veranderkracht – dan heb je drie opties:

  • Je gaat er serieus voor – en komt naar het Maverick Leadership programma: kijk hier voor de data. In dit programma krijg je de begeleiding, is er ruimte voor voldoende persoonlijke aandacht, zodat je case duidelijk wordt, en ook wat je daarin te doen hebt. Kijk hier om de stap te nemen.
  • Je blijft zelf onderzoeken hoe het voor jou in elkaar zit en probeert er op je eigen manier achter te komen.

Wees eerlijk voor jezelf – ontwijk het niet, maar ga het aan.

Ik weet dat ik je een enorm inzicht kan geven in je patronen, en ook in hoe jij jouw kracht kan ontwikkelen om die te doorbreken. -tijd voor twinkeling in je ogen! Dus kom en ga ervoor!

By | 2019-05-27T20:12:46+00:00 May 27th, 2019|Voor Mavericks|0 Comments

About the Author:

Avatar for Peter Clausman
Peter Clausman helpt mensen binnen organisaties, die zien dat het beter kan, om hun visie en ideeën te realiseren. Peter gelooft dat deze mensen cruciaal zijn voor de toekomst van de organisatie. Meer tips over hoe jij het verschil kan maken? Leer hoe je ruimte en steun krijgt voor wat jij echt wil in je organisatie

Leave A Comment